Skip to main content

Έλεγχοι με το καλημέρα στα βυτιοφόρα στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη μέρα διανομής του πετρελαίου θέρμανσης και ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προστασία των καταναλωτών.  

Ξεκίνησε σήμερα η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο και ταυτόχρονα ξεκίνησαν και οι έλεγχοι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, πραγματοποίησε συμβολικά την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των βενζινοπωλών, ώστε να συζητηθεί όλο το πλαίσιο της αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης, για να κυλήσει ομαλά η διανομή τη φετινή περίοδο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Γιουτίκα, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Μεταπωλητών Υγρών Καυσίμων Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Δημήτριος», Ιωάννης Αγαντάς και ο γραμματέας του σωματείου, Ανδρέας Εμμανουηλίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινητιστών Νομού Θεσσαλονίκης και Περιοχής «Άγιος Χριστόφορος», Σπύρος Μελίδης και ο αντιπρόεδρος της ένωσης, Θεμιστοκλής Κιουρτζής.

Από σήμερα ξεκινούν οι έλεγχοι που θα επικεντρωθούν σε αυτή τη φάση στα βυτιοφόρα.

«Συζητήσαμε με τους εκπροσώπους του κλάδου ζητήματα που αφορούν στους ελέγχους, αλλά και θέματα νομοθεσίας (πρόστιμα, κυρώσεις κτλ.). Τα συνεργεία μας θα είναι στους δρόμους πρωί και απόγευμα και οι έλεγχοι, όπως ενημέρωσα, θα είναι στοχευμένοι σε μια σειρά παρατυπιών, όπως για κρούσματα νοθείας, αισχροκέρδειας, κλοπής κτλ. Έχουμε υποχρέωση όλοι μας να διασφαλίσουμε το συμφέρον του καταναλωτή ειδικά στο ζήτημα της θέρμανσης, όπου το κόστος είναι δυσβάσταχτο σε αυτές τις δραματικές οικονομικές συνθήκες για όλα τα νοικοκυριά. Παρά την καλοκαιρία, τα συνεργεία μας θα είναι στους δρόμους και θεωρώ πως οι πρώτοι που θα διασφαλίσουν την ομαλή διανομή και το συμφέρον του καταναλωτή, απομονώνοντας τους κακούς συναδέλφους τους, είναι οι εκπρόσωποι του κλάδου, με τους οποίους έχουμε άριστη συνεργασία», επισήμανε ο κ. Γιουτίκας.