Skip to main content

Έλεγχος της Πυροσβεστικής μετά από καταγγελία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Είχε προηγηθεί έγγραφη καταγγελία τις προηγούμενες ημέρες των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Εντάξει», Σωκράτη Δημητριάδη και Μάκη Κυριζίδη

Έλεγχο στο κτήριο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην Εθνικής Αμύνης και πρόσφατα έχει ανακαινιστεί, πραγματοποίησε την Παρασκευή κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Είχε προηγηθεί έγγραφη καταγγελία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Εντάξει», Σωκράτη Δημητριάδη και Μάκη Κυριζίδη, αντιπροέδρων της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Με το έγγραφό τους οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν να διενεργηθεί έλεγχος για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια του κτηρίου.

Το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά. «Μπήκαν μέσα μετά από καταγγελία χωρίς να ειδοποιήσουν τον κύριο του έργου και έκαναν έλεγχο μη τυχόν και πάθουν ασφυξία οι εργαζόμενοι. Έχουμε πάρει λάθος δρόμο», σημείωσε ο κ. Παππάς.  

«Εδώ και 1,5 χρόνο η παράταξη έχει θέσει το θέμα επανειλημμένα, η αδιαφορία της διοίκησης και η αλαζονεία οδήγησε σε ένα κτήριο άκρως επικίνδυνο για τους επισκέπτες και το προσωπικό», σχολίασε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Σωκράτης Δημητριάδης.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» πραγματοποίησαν αυτοψία για το σύνολο των τεχνικών θεμάτων που ανακύπτουν σχετικά  με το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των κτηρίων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Αρχιτεκτονικού.