Skip to main content

Ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή τραυματιών στη Χαλκιδική

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέθεσε στο ΕΚΑΒ Χαλκιδικής ένα ελικόπτερο, που πραγματοποιεί αεροδιακομιδές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής έχει τεθεί στη διάθεση του ΕΚΑΒ και πραγματοποιεί αεροδιακομιδές στη Χαλκιδική κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η διάθεση του ελικοπτέρου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Υγείας έρχεται να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης των οδικών αρτηριών της περιοχής, κυρίως τα Σαββατοκύριακα των θερινών μηνών, κάτι που έχει κοστίσει διαχρονικά αρκετές ανθρώπινες ζωές, λόγω της καθυστέρησης των επίγειων διακομιδών τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, αλλά και άλλων ασθενών.

Η πρώτη επιτυχημένη αεροδιακομιδή με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιουλίου, οπότε και διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, τραυματίας από τροχαίο στην περιοχή της Κασσανδρείας.

Επίσης, χθες Κυριακή πραγματοποιήθηκαν από το ΕΚΑΒ, δύο αεροδιακομιδές με το ελικόπτερο προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ύστερα από πτώση από ύψος 2 μέτρων και ένα αγοράκι 12 μηνών, από το Βόλο, το οποίο διεκομίσθη διασωληνωμένο ύστερα από επανειλημμένες επιληπτικές κρίσεις.

Το όφελος της συνεργασίας αυτής είναι διπλό, αφού εκτός της άμεσης διακομιδής σοβαρά τραυματισμένων πολιτών από τροχαία και άλλων επειγόντων περιστατικών, επιτυγχάνεται και η αποδέσμευση των επίγειων μέσων του ΕΚΑΒ, τα οποία θα εξυπηρετούν τις υπόλοιπες ανάγκες της περιοχής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.