Skip to main content

Ellinair: Πετάει... στις πτήσεις εσωτερικού, σταθερή η ρωσική αγορά

Καμία σκέψη προς το παρόν για επανέναρξη της πτήσης Θεσσαλονίκη- Σμύρνη. Οι συνδέσεις με Γερμανία δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες.

Αύξηση στην κίνηση εσωτερικού, είχε στο οκτάμηνο του 2016 η Ellinair, η αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη. Συγκεκριμένα, με τις πτήσεις της Ellinair για το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου, μετακινήθηκαν 67.000 επιβάτες, όταν πέρυσι όλο το χρόνο, οι πτήσεις εσωτερικού της εταιρείας εξυπηρέτησαν 78.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Ellinair κ. Σταύρο Δαλιάκα, η αύξηση αυτή οφείλεται στην προσθήκη νέων πτήσεων όπως των Θεσσαλονίκη - Ρόδος και Θεσσαλονίκη - Κύθηρα αλλά και στα δρομολόγια σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Αθήνα. Σε όλο το οκτάμηνο οι πτήσεις εσωτερικού είχαν μέση πληρότητα 70%.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι στο σύνολο του 2016, οι επιβάτες εξωτερικού θα ξεπεράσουν τις 80.000.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, η αγορά της Ρωσίας κρατήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα για την Ellinair, αν και η διοίκηση της εταιρείας προσδοκούσε αύξηση. Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, από και πρός Ρωσία, η μέση πληρότητα καθ' όλο το οκτάμηνο ήταν 85,6%, αλλά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο οι πληρότητες αυξήθηκαν και ανήλθαν σε 90% και 98% αντίστοιχα.

Η εταιρεία ακόμη δεν έχει επεξεργαστεί τα στοιχεία της κίνησης άλλων προορισμών του εξωτερικού, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί κατά πολύ ο αριθμός των 150.000 επιβατών.

Σε ό, τι αφορά τους νέους προορισμούς προς Γερμανία, που εντάχθηκαν το 2016 στο πτητικό πρόγραμμα της Ellinair, δεν επαλήθευσαν ως τώρα τις προσδοκίες της εταιρείας, ενώ δεν υπάρχει σκέψη για επανάληψη της πτήσης Θεσσαλονίκη- Σμύρνη, η οποία στηρίχθηκε για ένα δίμηνο από τον αερομεταφορέα - Οκτώβριο με Δεκέμβριο 2015- αλλά διακόπηκε λόγω χαμηλής πληρότητας.

Οι σκέψεις της διοίκησης της εταιρείας να επαναλάβουν το δρομολόγιο, δεν έχουν υλοποιηθεί ως σήμερα και ούτε υπάρχει σχετικός προγραμματισμός.