Skip to main content

Έλληνας απέφυγε την ομηρία στο Μάλι: Είδα τις σφαίρες και το 'σκασα

Ο Μιχάλης Σκαπούλης βρισκόταν στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου την ώρα της επίθεσης και κατόρθωσε να διαφύγει χωρίς να τον πάρουν είδηση οι τρομοκράτες

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απέφυγε ένας Έλληνας που ζει στη Μπαμάκο την ομηρία από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές που εισέβαλαν στο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας του Μάλι το πρωί σήμερα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρία άτομα.

Ο Μιχάλης Σκαπούλης βρισκόταν από νωρίς το πρωί στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου, καθώς ζει στη γύρω περιοχή και συνεχίζει να γυμνάζεται εκεί. Όπως είπε στο BBC διηγούμενος την περιπέτειά του, «σήμερα το πρωί ήταν πολύ ήσυχα. Ήμουν εγώ και μόλις δυο άλλοι, που κάποια στιγμή έφυγαν και έμεινα μόνος μου».

«Συνεχώς στο γυμναστήριο παίζει πολύ δυνατή μουσική», εξηγεί κι έτσι δεν άκουσε τον παραμικρό θόρυβο. «Όταν πήγα να φύγω, αντιλήφθηκα πως στο ξενοδοχείο επικρατούσε ασυνήθιστη σιωπή. Προχώρησα προς το λόμπι, άνοιξα σιγά σιγά την πόρτα και είδα στο πάτωμα πεσμένες σφαίρες!», συμπλήρωσε.

Η αντίδρασή του παρέμεινε ψύχραιμη, αφού επί τόπου έκανε στροφή, γύρισε στο γυμναστήριο και από εκεί βγήκε από το κτήριο. «Έξω υπήρχε ήδη στρατός και αστυνομία που με συνόδευσαν και κατόπιν με οδήγησαν σπίτι μου», ανέφερε ο ίδιος.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player