Skip to main content

Έλληνες βουλευτές της διασποράς υποδέχτηκε ο Μπουτάρης

Η σύσφιγξη των σχέσεων της Θεσσαλονίκης με τις αδελφοποιημένες πόλεις του εξωτερικού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου της πόλης με τους Έλληνες βουλευτές της διασποράς.

Τα μέλη του ΔΣ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα για τη σύσφιγξη των σχέσεων της Θεσσαλονίκης με αδελφοποιημένες πόλεις του εξωτερικού και την εξωστρεφή πολιτική της Θεσσαλονίκης με επίκεντρο τις χώρες όπου η ομογένεια έχει καταλυτική παρουσία όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε το γεγονός ότι οι βουλευτές-μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού μπορούν να προβάλλουν την πραγματική εικόνα της Ελλάδας στην κοινή γνώμη των χωρών όπου ζουν και δραστηριοποιούνται, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα δε γεγονότα που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, όπως τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, τη διοργάνωση WOMEX, την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, ή τους εορτασμούς για το έτος Κυρίλλου και Μεθοδίου το 2013.
 
«Καλωσορίζω τα μέλη του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, η συνάντησή μας στο Δημαρχείο ήταν εποικοδομητική και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα έχει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός σταθερού δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Έλληνες του εξωτερικού, για την ενίσχυση του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των πολιτιστικών ανταλλαγών» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.