Skip to main content

Ελληνική... απόβαση στην κτηματαγορά του Λονδίνου

Στην κτηματαγορά του Λονδίνου έχουν στρέψει την προσοχή τους οι Έλληνες, ως αποτέλεσμα της ανασφάλειας που εμπνέει τους τελευταίους μήνες η εγχώρια αγορά για την τοποθέτηση κεφαλαίων.
Στην κτηματαγορά του Λονδίνου έχουν στρέψει την προσοχή τους οι Έλληνες, ως αποτέλεσμα της ανασφάλειας που εμπνέει τους τελευταίους μήνες η εγχώρια αγορά για την τοποθέτηση κεφαλαίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, οι ελληνικές τοποθετήσεις έχουν ξεπεράσει ακόμα και αυτές των Αράβων, προκαλώντας τον εντυπωσιασμό των Λονδρέζων μεσιτών, οι οποίοι έχουν προσάψει το προσωνύμιο «cash Greeks» (Έλληνες του ρευστού) στους νέους αγοραστές.

Κατά τους μεσίτες, οι ελληνικές τοποθετήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές, καθώς όλες γίνονται σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα, η τιμή των οποίων ξεπερνά το 1 εκατομμύριο στερλίνες. Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι οι ισχυρισμοί ότι οι Έλληνες αγοράζουν «με κλειστά μάτια», καθώς θεωρούν τις οικίες της βρετανικής πρωτεύουσας είναι μια σίγουρη επένδυση για τα χρήματά τους.