Skip to main content

Ελληνικής επινοήσεως και κατασκευής τα «πράσινα» παράθυρα της Google

Το «green» success story της Αλουμίλ – Μυλωνάς, απόλυτα συμβατό με τις ευαισθησίες της εποχής: Κουφώματα ενεργειακά αποδοτικά, με «πράσινο» αποτύπωμα

Το παλιό κτήριο της λιμενικής αρχής (Port Authority) της Νέας Υόρκης δεσπόζει στο Μανχάταν, πάνω από το λιμάνι της αμερικανικής μητρόπολης. Το κτήριο ανήκει, πλέον, στην Google και τα τελευταία δύο χρόνια ανακαινίζεται. Εκείνο που ξεχωρίζει, τόσο για κάποιον που το κοιτάει απ’ έξω, όσο και για κάποιον που θα μπει μέσα για κάποια συνάντηση, είναι τα ελληνικής επινοήσεως και κατασκευής κουφώματα.

Πρόκειται για κουφώματα της Αλουμίλ – Μυλωνάς, ο βασικός σκελετός των οποίων κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Κιλκίς και η συναρμολόγησή τους γίνεται στις εγκαταστάσεις της Alumil Fabrication, θυγατρικής της εταιρίας στις ΗΠΑ. Το έργο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και η ελληνική εταιρεία προσδοκά να αποτελέσει «διαβατήριο» τόσο για την αμερικανική αγορά, όσο και για άλλες δουλειές, που απαιτούν ανάλογη προσέγγιση. Ένα «green» success story ανάμεσα σε δύο σημαντικές επιχειρήσεις, απόλυτα συμβατό με τις ευαισθησίες της εποχής, που απαιτεί χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και «πράσινο» αποτύπωμα.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr