Skip to main content

Ελληνοαμερικανική συμμαχία στην Εθνική Ασφαλιστική

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να υπάρξουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς εκκρεμεί η επίλυση μικρών τεχνικών ζητημάτων.

Με το "ναι" της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Τράπεζας, περνάει ο έλεγχος της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία ελληνικών και αμερικανικών συμφερόντων J Calamos - Exin Group. Σημειώνεται ότι η τελευταία έχει εξαγοράσει την AIG στην Ελλάδα.

Το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, που αναμένονταν να επικυρώσει τη ληφθείσα απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και να θέσει το περίγραμμα και τους όρους της συμφωνίας, η οποία θα υπογραφεί το προσεχές διάστημα. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να υπάρξουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς εκκρεμεί η επίλυση κάποιων μικρών τεχνικών ζητημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - που επιχειρήθηκε να ανατραπεί τόσο από τον Σύλλογο των εργαζομένων, όσο και από άλλες πλευρές- αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση για την Εθνική Τράπεζα και δέσμευσή της, στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης.

Δεύτερη προσφορά κοντά στην J Calamos -Exim Group προήλθε από τον κινεζικό όμιλο Fosun που έχει εκδηλώσει γενικότερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.