Skip to main content

«Ελπίζω να κάνω το επόμενο βήμα μετά το τέλος της σεζόν»

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια χαρακτηρίζει χειρότερους τους Έλληνες από τους Πορτογάλους διαιτητές σε μεγάλη συνέντευξή του στην στην πορτογαλική εφημερίδα, «O Jοgo».
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησε στην πορτογαλική εφημερίδα, «O Jοgo» για τη ζωή του στην Ελλάδα, τον κόσμου του «Δικεφάλου» που ζει για το ποδόσφαιρο και δημιουργεί εκπληκτική ατμόσφαιρα, αλλά και τους χειρότερους από τους Πορτογάλους Έλληνες διαιτητές.

Αναλυτικά όσα είπε για:

Τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Στη Θεσσαλονίκη οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι σίγουρα τα 2/3 της πόλης. Οι οπαδοί μας ζουν το ποδόσφαιρο. Στο γήπεδο δημιουργούν θερμή ατμόσφαιρα που μας δίνει μεγάλη ώθηση. Στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς ήρθε στο γήπεδο 15.000 κόσμος, ενώ ακόμη, έρχονται και στο αεροδρόμιο να μας υποδεχθούν. Φέτος, μετά την ήττα μας στο ματς με τον Άρη στην Τούμπα, έπρεπε να περιμένουμε τέσσερις ώρες για να φύγουμε από τα αποδυτήρια».

Το πώς έφθασε στον ΠΑΟΚ: «Μου είχαν πει ότι ενδιαφέρεται για εμένα ο Φερνάντο Σάντος και ρώτησα τον Μπρούνο Άλβες, επειδή είχε περάσει από την ΑΕΚ. Αυτός ήταν που με κατατόπισε».

Το μέλλον της καριέρας του: «Ελπίζω να κάνω το επόμενο βήμα με το τέλος της σεζόν».

Την εκ των υστέρων αναγνώριση της αξίας του στην Πορτογαλία: «Θα ήθελα να έχω πάρει την ευκαιρία που μου άξιζε στην Πόρτο. Έπρεπε να φύγω πρώτα και μετά να αναγνωρίσουν την αξία μου». Ενώ ακόμη, σε ερώτηση που του έγινε αν θα γυρνούσε στην Πορτογαλία, ο Βιεϊρίνια απάντησε: «Δεν λέω ότι δεν θα γυρίσω κάποια στιγμή, όχι όμως τη δεδομένη».

Τη ρήτρα των 15 εκ. ευρώ που του έχει βάλει ο ΠΑΟΚ: «Είναι αναγνώριση για εμένα αυτή η ρήτρα που μου έχουν βάλει. Την πρώτη χρονιά που ήρθα δεν τα πήγα καλά, όμως και πάλι ο Φερνάντο Σάντος ζήτησε την αγορά μου».

Την Εθνική Πορτογαλίας: «Ο κάθε ποδοσφαιριστής περιμένει την κλήση από την Εθνική ομάδα της χώρας του. Έτσι και εγώ έχω σαν όνειρο να αγωνιστώ στην Εθνική Πορτογαλίας. Ξέρω ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα, αλλά ελπίζω να κάνω καλές εμφανίσεις και να πάρω την ευκαιρία».

Τους Έλληνες διαιτητές: «Είναι χειρότεροι από τους Πορτογάλους. Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει. Το να κερδίσεις στην Αθήνα ισοδυναμεί με θαύμα».