Skip to main content

ΕΜΥ: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού μέχρι την Τετάρτη

Αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για τις επόμενες ημέρες, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Παρασκευή από τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επηρεαστούν - πιθανόν κατά τις απογευματινές ώρες - η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία.

Το Σάββατο, τα φιανόμενα θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σε Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Μακεδονία και πιθανόν στη Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και τις βραδινές ώρες η Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες. Από τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά,  η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά, η Βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πιθανόν και η Εύβοια.

Τη Δευτέρα κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Εύβοια και μέχρι το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδερκάνησα και Ανατολική Στερεά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν να επθηρεαστούν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Για την Τρίτη και Τετάρτη πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές μόνο ώρες να επηρεαστούν οι περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.