Skip to main content

Ισόπαλο το ντέρμπι: Έμεινε στη Γερμανία ο ΠΑΟΚ, παλικάρι ο Ηρακλής

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς, όμως ο Γηραιός μπήκε ψυχωμένα στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε με χρυσή αλλαγή τον Μπαστακό.

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Ηρακλής και ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 22η αγωνιστική της Super League.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς του Γηραιού και τα ΜΑΤ ενώ κατά τη διάρκεια αυτής υπήρξε διακοπή εξαιτίας υβριστικού πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων κατά του Ιβάν Σαββίδη.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 3η θέση με 40 βαθμούς ενώ αντίθετα οι κυανόλευκοι βρίσκονται στην 15η θέση με 15 βαθμούς.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης επικράτησε η δύναμη κατά κύριο λόγο από τους παίκτες του Ηρακλή που προσπαθούσαν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις με τον ΠΑΟΚ έχοντας την κατοχή να προσπαθεί κατά βάση από τα άκρα να απειλήσει την εστία του Χουάντερσον.

Στο 15΄ο Γηραιός έχασε την πρώτη του ευκαιρία και μοναδική αξιόλογη για τα πρώτα 45 λεπτά όταν ο Λεοζίνιο επιχείρησε σέντρα σουτ από τα δεξιά αλλά ο Γλύκος δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ο Δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί στο 19΄όταν μετά από ωραία μπαλιά του Χαρίση, ο Μάτος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Χουάντερσον και στην επαναφορά της φάσης ο Πρίγιοβιτς από θέση οφσάιντ πλάσαρε για το 0-1.

Μάλιστα τρια λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει ξανά όταν μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Μπίσεσβαρ βρήκε ωραία την Πρίγιοβιτς από τα αριστερά και αυτός γύρισε παράλληλα προς τον Ενρίκε που εξ επαφής με προβολή έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Στο 36΄η αναμέτρηση διεκόπη καθώς οι άνθρωποι των φιλοξενουμένων διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ένα υβριστικό πανό που ανάρτησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων και αναφέρονταν στον Ιβάν Σαββίδη.

Στο 43' οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για πέναλτι σε φάση όπου ο Πέλκας γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή βρήκε το χέρι του Στάμου, ωστόσο ο Γκράνας το θεώρησε ακούσιο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεσή τους με στόχο το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 49΄ο Λεοζίνιο σούταρε με τον Γλύκο να μπλοκάρει τη μπάλα ενώ και στο 51΄ο Έλληνας πορτιέρε δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη σέντρα του Γροντή.

Η πρώτη καλή ευκαιρία των φιλοξενουμένων πραγματοποιήθηκε στο 54΄όταν μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Κάμπος έστρωσε στον Ουάρντα και αυτός σούταρε με τη μια αλλά ο Χουάντερσον έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε στη συνέχεια με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Ηρακλή να βρίσκεται σε παθητικό ρόλο.

Στο 69΄ο Σάββας Παντελίδης προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή με τον Πασά να περνά στο γήπεδο αντί του Στάμου με στόχο να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του.

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 73΄όταν μετά από ωραίο συνδυασμό των ασπρόμαυρων, ο Πέλκας σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε τη μπάλα.

Οι κυανόλευκοι όμως δεν τα παράτησαν και στο 80' κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπαστακός με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Γλύκο που έκανε κακή έξοδο για το 1-1.

Μάλιστα οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη όταν στο 83΄ο Περόνε έβγαλε με ωραία κάθετη πάσα τον Μπαστακό τετ α τετ με τον Γλύκο αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ τον σταμάτησε.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου (Πασάς 69'), Κούρος, Γροντής (Μπαστακός 78΄), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (Ιντζόγλου 82΄), Περόνε.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Ουάρντα (Αθανασιάδης 84΄), Χαρίσης, Πρίγιοβιτς, Ενρίκε (Κάμπος 44΄), Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (Πέλκας 29').

Αναλυτικά τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ