Skip to main content

«Εμπλοκή» με το ΚΕΑ - Έως το βράδυ θα πιστωθούν τα χρήματα

Σε λάθος της ΗΔΙΚΑ οφείλεται η μη πληρωμή του ΚΕΑ την Πέμπτη 24 Μαΐου. Τι λέει ο πρόεδρος της και η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Χάος δημιουργήθηκε από εχθες με τους 270.000 δικαιούχους που περίμεναν στα ATM για να δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, καθώς τα χρήματα δεν πιστώθηκαν ποτέ.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την αρμόδια υπουργό Θεανώ Φωτίου τα χρήματα θα πιστωθούν σήμερα (κάποια στιγμή) μέχρι το βράδυ, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Μάλιστα, η αρμόδια υπουργός φάνηκε να πετάει το μπαλάκι στις τράπεζες, λέγοντας πως είναι θέμα των πιστωτικών ιδρυμάτων πότε θα «περάσουν» τα χρήματα στους λογαριασμούς.

Λάθος της ΗΔΙΚΑ η καθυστέρηση της πληρωμής του ΚΕΑ

Ο πρόεδρος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Τάσος Τάγαρης , παραδέχθηκε σήμερα ότι η μη πληρωμή του ΚΕΑ οφείλεται σε λάθος της  ΗΔΙΚΑ.

Ακόμη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα πιστωθούν σήμερα.

«Έγινε λάθος στην ΗΔΙΚΑ κι αντί να δοθεί εντολή να γίνει πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς στις 25 του μηνός, ώστε να είναι στην διάθεση των δικαιούχων από τις 24 Μαΐου, η αρχική εντολή ήταν για τις 26 Μαΐου», είπε, λέγοντας ότι γίνεται συνεννόηση με τις τράπεζες, ώστε τα χρήματα να εμφανιστούν το ταχύτερο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τα ποσά, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα πιστώνονταν τη Δευτέρα 28 Μαΐου, όμως λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μετακίνησε την ημερομηνία πληρωμής. Απ' ότι φαίνεται όμως αυτό δεν έγινε σε καλή συνεννόηση με την ΗΔΙΚΑ και αυτό το λάθος της υπηρεσίας παραδέχτηκε ο κ. Τάγαρης.