Skip to main content

Ακόμα ένα σημαντικό τραπεζικό deal βρίσκεται στον αέρα

Πώς σχολιάζει κορυφαία τραπεζική πηγή στη Voria,gr την πληροφορία ότι χαλάει το deal μεταξύ της Alpha Bank, της Eurobank και του KKR.

Πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν να χαλάει το deal μεταξύ της Alpha Bank, της Eurobank και του KKR. Πρόκειται για μια πληροφορία που "είδε" το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές μέρες, χωρίς ποτέ να διαψευστεί από κάποια από τα εμπλεκόμενα μέρη και ειδικότερα τις δύο ελληνικές τράπεζες. Κορυφαία τραπεζική πηγή, που εμπλέκεται στο υπό συζήτηση joint venture των τριών, που θα ασχολείται με τη διαχείριση NPLs, θέλοντας πάντως να βάλει το όλο ζήτημα στη σωστή του διάσταση, υποστήριξε όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι «γίνονται δεύτερες σκέψεις», αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, αναφορικά με το ζήτημα.

Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι το θέμα προέκυψε επειδή το KKR, χωρίς να ενημερώσει κανέναν από τους άλλους δύο partners, κατέθεσε την τελευταία στιγμή πρόταση αναχρηματοδότησης της προβληματικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». Το ...παράπονο των άλλων δύο είναι πως «εκτός του ότι δεν μας ενημέρωσε, κατέθεσε και μια πρόχειρη πρόταση» με αποτέλεσμα να θέσει εν αμφιβόλω και την συμφωνία με τον Σκλαβενίτη.

Τελικώς, η ιστορία αυτή είχε αίσιο τέλος, αν και το κεφάλαιο "κόκκινα δάνεια" και πωλήσεις, μόλις τώρα δείχνει να ξεκινά. Ηδη, όπως είναι γνωστό, ετοιμάζεται η πρώτη πώληση «πακέτου» προβληματικών δανείων από ελληνική τράπεζα σε ξένο fund. Η πώληση θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου και «το πακέτο θα είναι μικρό», όπως μας ενημέρωσε πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει.