Skip to main content

Ένα δείπνο με μεγαλοεπενδυτές για τον Αλέξη Τσίπρα στο Σικάγο

Ο στόχος του δείπνου προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού είναι η προσέλκυση επενδυτών - Θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα της «πόλης των ανέμων».

Δείπνο στο οποίο θα συμμετέχουν γνωστά αμερικανικά επιχειρηματικά ονόματα, αλλά και ομογενείς επιχειρηματίες με έδρα το Σικάγο, προετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες, ο επενδυτής Τζον Κάλαμος (στη φωτογραφία), προς τιμήν του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την ευκαιρία της επίσκεψης του τελευταίου στις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ.

Περισσότερες πληροφορίες, προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρχει ενημέρωση για την ακριβή σύνθεση του. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως το παρόν θα δώσουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της «πόλης των ανέμων». Ο στόχος είναι η προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα, μέσω της επαφής με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κάλαμος, μέσω της εταιρίας ΕΧΙΝ, εξαγόρασε πρόσφατα την Εθνική Ασφαλιστική. Ωστόσο, η διαδικασία, ως προς το τυπικό της, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ήρθε στην Αθήνα γι αυτόν τον λόγο ο νέος επικεφαλής της EXIN, Ματ Φέρφιλντ. Θυμίζουμε ότι προ ημερών είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που έκαναν λόγο για πρόβλημα ρευστότητας στην EΧΙΝ, ωστόσο, λίγες ώρες μετά, διαψεύστηκαν από την πλευρά της εταιρίας. Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΧΙΝ εξετάζει το ενδεχόμενο και νέας τοποθέτησης της επί ελληνικού εδάφους, γεγονός το οποίο αποδεικνύει εμπράκτως ότι το ενδιαφέρον των ελληνο-αμερικανών για την περίπτωση ήταν και παραμένει σημαντικό.