Skip to main content

Ένα επιχειρηματικό πρόβλημα ομογενειακής προέλευσης

O φάκελος που έχει κατατεθεί για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την ΕΧΙΝ στην Τράπεζα της Ελλάδας κρίνεται ελλιπής.

Αρχικά, είχε διαρρεύσει το πρόβλημα ρευστότητας, που εφέρετο να έχει η EXIN, η οποία, ως γνωστόν, εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική. Διαψεύστηκε βεβαίως, αλλά κάποια ερωτηματικά εξακολουθούσαν για αρκετό καιρό να αιωρούνται. Και τώρα αρχίζουν να γίνονται ακόμα πιο πιεστικά μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν στο συγκεκριμένο project.

Σύμφωνα με αυτά, ο φάκελος που έχει κατατεθεί από την πλευρά της εταιρίας στην Τράπεζα της Ελλάδας, για να ολοκληρωθεί το deal, μέσω της έγκρισης των απαραίτητων αδειών, κρίνεται ελλιπής.

Μάλιστα, το γεγονός φέρονται να το επιβεβαιώνουν και αρμόδια στελέχη της κεντρικής τράπεζας, που δεν ξέρουν τι να κάνουν, αφού οι Ελληνοαμερικάνοι μέτοχοι της ΕΧΙΝ είναι πλέον προνομιακοί συνομιλητές της κυβέρνησης. Κάποιοι απ' αυτούς συμμετείχαν ακόμα και στη διοργάνωση του τελευταίου πρωθυπουργικού ταξιδιού στις ΗΠΑ!

Κι όλα αυτά ενώ υποτίθεται ότι οι Ελληνοαμερικάνοι επιχειρηματίες της ΕΧΙΝ έθεσαν και θέμα εξαγοράς ενός σημαντικού πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, έπεσε η ιδέα, αλλά είναι άγνωστο αν και υπό ποιους όρους θα μπορούσε να συζητηθεί.