Skip to main content

Ένα μαγικό παλτό που δίνει αγάπη - Το νέο βιβλίο της Μαρίας Ζυρνόγλου

Το «Μαγικό Παλτό» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Cafe Θέα/tro, στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου.

Ένα «μαγικό παλτό» που βίσκεται πάντοντε στα κατάλληλα χέρια και βοηθάει τέσσερις εφήβους να ξεπεράσουν τα τραύματά τους είναι ο «πρωταγωνιστής» στο ομώνυμο, νέο βιβλίο της Μαρίας Ζυρνόγλου.

Πρόκεται για ένα εφηβικό βιβλίο που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου, ωστόσο μπορεί να διαβαστεί από όλους.

Οι ήρωες του είναι τέσσερα παιδιά, 10 με 12 ετών: ο Ομέρ, προσφυγόπουλο από τη Συρία, η Πίστη, μια ορφανή κοπέλα, ομογενής από τη Ρωσία, ο Μανούχ που είναι Ρομά και η Δωροθέα, μια μικρή μαθήτρια που ζει πλουσιοπάροχα. Το μαγικό παλτό μεταμορφώνεται κάθε φορά στο συναίσθημα που έχει ανάγκη να νιώσει το κάθε παιδί, άλλοτε γίνεται ελπίδα, άλλοτε πίστη και άλλοτε αγάπη.

Μιλώντας στη Voria.gr, η συγγραφέας από τη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως το μαγικό παλτό είναι μια αλληγορία για τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας και οφείλουμε να την επιστρατεύουμε στις δύσκολες στιγμές. 

«Αν μάθει ο καθένας μας να ζει με το δικό του "μαγικό πλατό", θα μπορεί να δει αυτό που δεν φαίνεται και να αγγίξει αυτό που δεν αγγίζεται. Θα γίνει δηλαδή ξανά παιδί» δήλωσε Μαρία Ζυρνόγλου, αναφερόμενη στο μήνυμα του βιβλίου της.

«Τα παιδιά προσφέρουν την αγάπη τους ανεξαιρέτως. Δεν γνωρίζουν από εθνικότητα, χρώμα, φυλή», πρόσθεσε.

Η κ. Ζυρνόγλου ξεκίνησε τη συγγραφή του βιβλίου πριν από δύο χρόνια και δηλώνει πως η προσφυγική κρίση επηρεάσε το αφήγημά της.

Έχει γράψει τρία παιδικά βιβλία και αυτό αποτελεί το πρώτο της εφηβικό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Η Μαρία Ζυρνόγλου θα παρουσιάσει το «Μαγικό Παλτό» την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 19.00 στο Cafe Θέα/tro (στην ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Κουίδης, εκπαιδευτικός και διευθυντής δημοτικού σχολείου, η συγγραφέας και ο εκδότης Κωνσταντίνος Φυλάτος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός, συγγραφέας και θεατρολόγος Πηνελόπη Χριστοπούλου.

Η Μαρία Ζυρνόγλου γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Καβάλα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Marketing και έκανε μεταπτυχιακό στην Αγγλία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον χώρο της Διαφήμισης και ενημέρωσης και έχοντας περάσει και από τον χώρο των επιχειρήσεων, στη θέση της ιδιοκτήτριας, την κέρδισε η συγγραφή παιδικών βιβλίων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής και συνεχίζει να γράφει για μικρούς αλλά και για μεγάλους αναγνώστες.

Τα βιβλία της που κυκλοφορούν έχουν τίτλο: Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης, Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης και το παντοπωλείο της αγάπης και Ζαχαρίας ο ευαισθητούλης και ο πειρατής Πειράτιος. Όλα από τις εκδόσεις Χατζηλάκος. «Το μαγικό παλτό» είναι η πρώτη της εφηβική νουβέλα.