Skip to main content

Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» στην καρδιά του δήμου Παύλου Μελά (φωτο)

Η συγκεκριμένα δράση εντάσσεται στον σχεδιασμό του δήμου με στόχο την αναζωογόνηση συγκεκριμένων σημείων εντός του αστικού ιστού

Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» διαμορφώνεται στην περιοχή της Πρόνοιας, που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για χώρο συνολικής έκτασης δύο στρεμμάτων,  ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον παιδικό σταθμό «Ουράνιο Τόξο» (στο παλιό φυτώριο του πρώην Δήμου Σταυρούπολης) και για πολλά χρόνια τελούσε σε αχρησία, παρά τις προφανείς δυνατότητες αξιοποίησής του.

Σε πρώτη φάση τα συνεργεία του Δήμου μπήκαν στο χώρο, αποξήλωσαν και απομάκρυναν τις παλιές εγκαταστάσεις και τα θερμοκήπια, ενώ τώρα συνεχίζεται η διαμόρφωση της έκτασης, έτσι ώστε να δημιουργηθούν και να τοποθετηθούν οι απαραίτητες υποδομές, που θα επιτρέψουν την μετατροπή του σε επισκέψιμο και προσβάσιμο χώρο στους πολίτες.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Παύλου Μελά «Ομορφαίνοντας τις Γειτονιές μας» που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και έχει στόχο, με επεμβάσεις μικρής και μεσαίας κλίμακας, να αναζωογονήσει συγκεκριμένα σημεία εντός του αστικού ιστού, που έχουν εμφανή έλλειψη πρασίνου. Παράλληλα, τέτοιες δράσεις αποβλέπουν στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ώστε οι κάτοικοι όλων των ηλικιών να έχουν ξανά ως σημείο αναφοράς τις γειτονιές τους.

Ο χώρος αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν και θα τοποθετηθούν καλλωπιστικά φυτά και δενδρύλλια, παγκάκια και άλλες κατασκευές, ενώ τις εργασίες συντονίζουν και επιβλέπουν ο Δημήτρης Αθάνατος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης και ο Σάκης Λαζαρίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Δράσεων Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι εξέφρασαν αμφότεροι την ικανοποίησή τους για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.