Skip to main content

Τα ΕΛΠΕ, ο όμιλος Λάτση και ένα project με μεγάλη προοπτική

Tα ΕΛΠΕ, όπως και ο ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΗ και γενικότερα όλες οι επιχειρήσεις ενέργειας, στις οποίες έχει συμμετοχή το Δημόσιο, θα «βγουν» προς πώληση.

Τελικώς, τι προτίθεται να κάνει ο όμιλος Λάτση, σε ό,τι αφορά στο πακέτο μετοχών των ΕΛΠΕ, που έχει στο χαρτοφυλάκιο του; Επ' αυτού, οι πληροφορίες είναι προς το παρόν συγκεχυμένες. «Ισχύει ό,τι έχει ειπωθεί (σσ ατύπως) στο παρελθόν», μας έλεγε πηγή σε γνώση των προθέσεων του ομίλου και διευκρίνιζε: «Θα διευκολύνει τις εξελίξεις, αν εμφανιστεί μια συνολική καλή προσφορά για το προς διάθεση πακέτο του δημοσίου».

Σε ποια τιμή; «Υπολογίστε κοντά στα 8 ευρώ τη μετοχή». Σήμερα, διαπραγματεύεται στα επίπεδα πέριξ του 4 ευρώ. Συνεπώς, η απόσταση η οποία θα πρέπει να καλυφθεί είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, όποιος έριξε μια προσεκτική ματιά στο περιεχόμενο των περιουσιακών στοιχείων που θα έχει το νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων, θα διαπίστωσε ότι τα ΕΛΠΕ, όπως και ο ΔΕΣΦΑ, αλλά και η ΔΕΗ και γενικότερα όλες οι επιχειρήσεις ενέργειας, στις οποίες έχει συμμετοχή το Δημόσιο, θα «βγουν» προς πώληση από Σεπτέμβριο.

Το πιθανότερο είναι πως οι σημαντικές εξελίξεις σε αυτό το τοπίο θα δρομολογηθούν μέσα στο 2017, αλλά σημασία έχει ότι θα «τρέξουν». Άρα, θα «τρέξει» και η ιστορία των ΕΛΠΕ, για την οποία τόσα έχουν λεχθεί το τελευταίο διάστημα (σσ ακόμα και για ενδιαφέρον από Ιράν), αλλά προς το παρόν τίποτα δεν έχει γίνει...