Skip to main content

Εθνική Ασφαλιστική: Ένα θρίλερ που εξελίσσεται σε σίριαλ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπεται κι άλλο επενδυτικό σχήμα που έρχεται στην Ελλάδα για να κερδίσει από το αναμενόμενο κύμα ανόδου.

Το μέτωπο της ΕΧΙΝ και της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, από θρίλερ τείνει να μεταλλαχθεί σε σίριαλ. Κι αυτό γιατί το ύστατο χρονικό περιθώριο για να καταθέσει τον φάκελο εξαγοράς η αμερικανική επενδυτική εταιρεία αλλάζει σχεδόν σε καθημερινή βάση, εντείνοντας τη νευρικότητα.

Την ίδια ώρα, και νέα αγωγή κατέθεσαν οι Ελληνοαμερικάνοι επιχειρηματίες Κουδούνης και Κάλαμος κατά του αμερικανού, πρώην συνεταίρου τους στην ΕΧΙΝ, Φέρφιλντ σε δικαστήριο της Ολλανδίας. Αυτή την φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κατηγορούν ότι επιχείρησε να τους βγάλει εκτός ΕΧΙΝ και εκτός του project της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Και του ζητούν νέα αποζημίωση. 

Βεβαίως, στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί πως όλες οι αμερικανικής προέλευσης επενδύσεις δεν είναι τόσο ...περίπλοκες. Άλλωστε, αμερικανικά funds έρχονται συνέχεια στη χώρα μας - τελευταίο ήταν το Brevan Howard. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι έπεται κι άλλο επενδυτικό σχήμα που έρχεται στην Ελλάδα για να κερδίσει το αναμενόμενο κύμα ανόδου. Και το νέο fund θα είναι αμερικανικό και θα στήσει αυτόνομο «στρατηγείο» στην Αθήνα.