Skip to main content

Ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο γεύμα σε αναμονή για όποιον το έχει ανάγκη

Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει, αγοράζοντας από το κατάστημα Μάγειρες Καμάρας ένα γεύμα, το οποίο αργότερα θα προσφερθεί σε όποιον το ζητήσει.

Η Θεσσαλονίκη έχει μπει πλέον για τα καλά στην εορταστική περίοδο και οι επιχειρήσεις της πόλης δεν χάνουν την αφορμή να δείχνουν, με πράξεις αλληλεγγύης, το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Έτσι λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα, μπορεί να μην λείψει από κανέναν ένα ζεστό πιάτο φαΐ, αφού οι Μάγειρες Καμάρας, με τη συμβολή των Θεσσαλονικέων, θα έχουν ένα «Γεύμα σε αναμονή» για όποιον το ζητήσει.

Μετά, λοιπόν, τη γνωστή δράση «Καφές σε αναμονή», έρχεται στη Θεσσαλονίκη και η πρωτοβουλία «Γεύμα σε αναμονή». Ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου. Μάλιστα, το κατάστημα, καθώς για κάθε ένα γεύμα που πληρώνει κάποιος εθελοντής, προστίθεται στην αναμονή ένα ακόμη, από του Μάγειρες.

«Η μαγειρική έχει κοινωνικό πρόσωπο»

Όπως λέει στη Voria.gr η υπεύθυνη επικοινωνίας του καταστήματος, Κατερίνα Κελεσίδου, η πρωτοβουλία λήφθηκε δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία της πόλης. «Η μαγειρική έχει κοινωνικό πρόσωπο και πρέπει να το δείχνει, οι Μάγειρες κάνουν συνεχώς δράσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη», αναφέρει η ίδια.

Το γεύμα που μπορεί να πληρώσει κάποιος, για να το παραλάβει ένας συνάνθρωπός του, περιλαμβάνει κυρίως πιάτο, συνοδευτικό, σαλάτα και γλυκό. Το πλήρες γεύμα κοστίζει 8 ευρώ και η απόδειξη πληρωμής μπαίνει σε ένα κουτί, για να τη χρησιμοποιήσει κάποιος που το έχει ανάγκη. Το ενδιαφέρον για την προσφορά, σύμφωνα με την κ. Κελεσίδου, ξεκίνησε ήδη από την πρώτη ημέρα. Μέχρι στιγμής, το κατάστημα διαθέτει συνολικά, περίπου 30 γεύματα σε αναμονή.

Το κοινωνικό πρόσωπο, όμως, της επιχείρησης Μάγειρες Καμάρας, δεν φαίνεται μόνο τα Χριστούγεννα αλλά όλο το χρόνο. «Η επιχείρηση συνεργάζεται με διάφορα φιλανθρωπικά σωματεία, δίνοντας φαγητά, ενώ στο δυναμικό της απασχολεί άτομα από ευπαθείς ομάδες, ή ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που θα δυσκολεύονταν να αποκατασταθούν επαγγελματικά», λέει η κ. Κελεσίδου και συμπληρώνει: «Τα άτομα που απασχολούμε στην κουζίνα, για παράδειγμα, δεν είναι απαραίτητα άτομα με κάποιο χαρτί, κοιτάμε να βοηθάμε αυτούς που  έχουν πιο πολύ ανάγκη».

Η δράση αυτή, λοιπόν, ξεκινά με το μήνυμα της αλληλεγγύης και με την ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση, ώστε κάποια στιγμή για όλους το φαγητό, η στέγαση και τα βασικά αγαθά να είναι δεδομένα.

Το κατάστημα Μάγειρες Καμάρας βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονος, επί της οδού Ιασωνίδου (περιοχή Καμάρας). Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο τηλέφωνο 2310.208222 καθώς και στη σελίδα του στο Facebook.