Skip to main content

Κατά της επιλογής μελών ΔΣ του ΟΣΕΘ οι δήμαρχοι - Ποιοι προτείνονται

Κυρίζογλου, Τσουκνίδα και Φωτόπουλο προτείνει η ΠΕΔΚΜ για τη συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΟΣΕΘ. Ο υπουργός Υποδομών θα επιλέξει έναν απ' τους τρεις.

Τη διαφωνία της για τη διαδικασία ορισμού των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) εκφράζει η ΠΕΔΚΜ.

Σήμερα σε συνεδρίαση του Οργάνου η πλειοψηφούσα παράταξη με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου πρότεινε τρία άτομα απο την συμπολίτευση για υποψήφια μέλη της ΠΕΔΚΜ στο Δ.Σ. του ΟΣΕΘ. Πρόκειται για τον Λάζαρος Κυρίζογλου (πρόεδρο ΠΕΔΚΜ), Γιάννη Τσουκνίδα (δήμαρχο Χαλκηδόνας) και Ευθύμη Φωτόπουλο (δήμαρχο Δέλτα).

Το γεγονός αυτο προκάλεσε αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔΚΜ που ανήκουν στην αντιπολίτευση, ζητώντας εκπροσώπηση από όλες τις παρατάξεις.

Τα ονόματα θα σταλούν με επιστολή τόσο στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη όσο και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης θα επιλέξει το ένα από τα τρία ονόματα που προτείνει η ΠΕΔΚΜ για συμμετοχή στο συμβούλιο.

Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη διάταξη ο κ. Κυρίζογλου τη χαρακτήρισε αναχρονιστική και απαράδεκτη. Πρότεινε να πάνε στο ΔΣ με θετικές προτάσεις με σκοπό να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες της πόλης. «Επειδή δεν υπάρχει μπέσα θα πρέπει να εκπροσωπηθεί το πολεοδομικό συγκρότημα», τόνισε ο κ. Κυρίζογλου, κατηγορώντας τον υπουργό για θεσμική ασχήμια.

Στην επιστολή που θα σταλεί στους υπουργούς θα εκφράζεται η θέση της ΠΕΔΚΜ για εναν δημόσιου χαρακτήρα του συγκεκριμένου οργάνου.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Σίμος Δανιηλίδης τάχθηκε υπέρ ενός δημόσιου φορέα με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Θα αγωνιστώ η καινούργια σελίδα του Οργανισμού να είναι καλύτερη απο το άθλιο σημερινό καθεστώς», τόνισε.

Να προταθεί ένας υποψήφιος πρότειναν οι δήμαρχοι Θέρμης και Χαλκηδόνας, πρόταση η οποία απορρίφθηκε.