Skip to main content

Έναρξη διαλόγου για τη βιομηχανία εξήγγειλε η Κατσέλη

Την έναρξη του διαλόγου για την πορεία της βιομηχανίας προς το 2020 ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΒΒΕ η Λούκα Κατσέλη. Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομά
Θετική ήταν η ανταπόκριση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη στο αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) για τη διαμόρφωση μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα.
 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της τελικής εκδήλωσης του συνεδρίου Βιομηχανία 2020 ΣΒΒΕ – Eurobank EFG ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Νίκος Πέντζος ζήτησε από την υπουργό την έναρξη κοινωνικού διαλόγου για τη διαμόρφωση μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής για τη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κατέθεσε πρόταση δημιουργίας κοινών ομάδων εργασίας από επιχειρηματίες και στελέχη της δημόσιας διοίκησης που θα επεξεργασθούν πάνω από 150 προτάσεις βιομηχανικής πολιτικής που έχει καταγράψει και τεκμηριώσει ο ΣΒΒΕ.

Η ανταπόκριση της υπουργού ήταν άμεση, αφού από το βήμα του συνεδρίου εξήγγειλε την έναρξη του διαλόγου για την πορεία της βιομηχανίας προς το 2020, με συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα εξετασθούν οι προτάσεις του ΣΒΒΕ για τους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης και στη συνέχεια για τον κλάδο τροφίμων.

Επίσης, η υπουργός κατανοώντας την ανησυχία του επιχειρηματικού κόσμου για τη λειτουργία επενδυτικού νόμου στη χώρα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ζήτησε από τους φορείς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας να καταθέσουν στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τις προτάσεις τους έως το τέλος Φεβρουαρίου για την αναμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησης των προτάσεων προς ένταξη στις διατάξεις του αναπτυξιακού/επενδυτικού νόμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Πέντζος από το βήμα του συνεδρίου εξέφρασε την ικανοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας από τις δεσμεύσεις της κυρίας Κατσέλη, τονίζοντας ότι αποτελούν το πρώτο θετικό βήμα για την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαδικασίας στη χώρα.