Skip to main content

Ένας όμιλος «ελέγχει» τα φιλέτα της πλατείας Συντάγματος

Όλα δείχνουν ότι αυτό το απίστευτο παζάρι που ξεκίνησε με τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Αθήνα θα έχει σύντομα και συνέχεια...

Υπάρχει ένας επιχειρηματικός όμιλος, ελληνικών συμφερόντων μάλιστα, ο οποίος κατάφερε να ελέγχει πλέον τρία μεγάλα ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον όμιλο Λάμψα, στον οποίο «πέρασε» και το ακίνητο της πρώην ΑΤΕ στη γωνία Κριεζώτου και Πανεπιστημίου. Στο σχετικό διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, πρόσφερε μίσθωμα 1,2 εκατ ετησίως και ποσοστά επί του τζίρου για 30+20 χρόνια. Παλιά εκεί στεγάζονταν το ξενοδοχείο King's Palace. Συνεπώς, μια κατ αρχήν σχετική υποδομή υπάρχει για να λειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο.

Ο ίδιος όμιλος ελέγχει επίσης την εμβληματική Μεγάλη Βρετανία και το διπλανό της King George. Το τελευταίο θα περάσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο χαρτοφυλάκιό του, καθώς στον σχετικό διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε, φέρεται να πλειοδότησε, προσφέροντας το ποσό των 43 εκατ. ευρώ. Κι έτσι, σε απόσταση μερικών μέτρων, ο όμιλος Λάμψα θα βρεθεί με τρεις επιβλητές ξενοδοχειακές μονάδες, οι δύο από τις οποίες θα λειτουργούν, ενώ η τρίτη θα γίνει προσπάθεια να επαναλειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό. Κι όλα δείχνουν ότι αυτό το απίστευτο παζάρι που ξεκίνησε με τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Αθήνα θα έχει σύντομα και συνέχεια. Και πάλι πέριξ της πλατείας Συντάγματος.