Skip to main content

Ενδιαφέρον της Cheniere για πλωτό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη

H αμερικανική εταιρεία ενδιαφέρεται να επενδύσει στη δημιουργία τερματικού σταθμού υγροποιημένου αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας Cheniere να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και να επενδύσει στο σχέδιο δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης εξέφρασαν εκπρόσωποι της εταιρείας, που συναντήθηκαν με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Η Cheniere εξέφρασε, μάλιστα, ενδιαφέρον και για τη σύναψη συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ, για την τροφοδότησή της με υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας εκφράστηκαν θετικά για τις δυνατότητες μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο. Στη συνάντηση, η εταιρεία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Cheniere Marketing Ltd, Ζαν Αμπιτμπούλ και το διευθυντικό στέλεχος, Γιώργο Κοκοτή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από την πλευρά του, εκτίμησε ως πολύ θετικό και σημαντικό το ενδιαφέρον της ενεργειακής εταιρίας, καθώς  κινείται στην κατεύθυνση της  διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών.  
 
Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ακόμη, ότι το ενδιαφέρον της εταιρίας εκδηλώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας βελτιώνονται διαρκώς και αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και τα θεμέλια  εμπιστοσύνης που οικοδομούνται μέρα τη μέρα με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

φωτο αρχείου από σταθμό LNG στο εξωτερικό