Skip to main content

Ενέκρινε το ΔΣ της ΔΕΗ κοινοπρακτικό δάνειο 200 εκατ. ευρώ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού διευκρινίζει ότι δεν υφίσταται η υποχρέωση δημιουργίας escrow account, με την έννοια δημιουργίας λογαριασμού.

Νέο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 200 εκατ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Σχετικά, η εταιρία διευκρινίζει ότι δεν υφίσταται η υποχρέωση δημιουργίας escrow account, με την έννοια δημιουργίας λογαριασμού, η κίνηση του οποίου υπόκειται στην έγκριση των Τραπεζών.

Εφόσον δεν έχει επέλθει γεγονός καταγγελίας του Δανείου ή γεγονός το οποίο κατά την κρίση των Τραπεζών θα μπορούσε να αποτελέσει γεγονός καταγγελίας, η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα κίνησης όλων των λογαριασμών της και χρήσης των ποσών που καταβάλλονται σε αυτούς από τους πελάτες της, επί των απαιτήσεων των οποίων (υφιστάμενων και μελλοντικών) θα συσταθεί ενέχυρο.

Επίσης, αναφέρεται ότι έχει ήδη δοθεί η συναίνεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη σύσταση ενεχύρου επί υφιστάμενων και μελλοντικών επιχειρηματικών απαιτήσεων της ΔΕΗ από συμβάσεις εταιρικών πελατών, με αξία ετήσιας κατανάλωσης βάσει μέσου όρου δύο προηγούμενων ετών, συνολικού ύψους 125% επί του εκάστοτε ανεξόφλητου υπολοίπου του δανείου.