Skip to main content

Ενεργειακή αναβάθμιση για τη διεύθυνση συγκοινωνιών δυτ. Θεσσαλονίκης

Μετά τη Βίλλα Αλλατίνι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά στην ενεργειακή αναβάθμιση και του κτηρίου του Β' ΚΤΕΟ.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση ακόμη ενός κτηρίου της προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά την έγκριση της αναβάθμισης του διατηρητέου της βίλλας Αλλατίνι, με 2,1 εκ. ευρώ, το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας άναψε στην τελευταία συνεδρίασή του το πράσινο φως για την ενεργειακή αναβάθμιση και των κτηριακών εγκαταστάσεων του Β' ΚΤΕΟ, όπως είναι γνωστό.

Πρόκειται για το κτήριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης, με την ενεργειακή αναβάθμισή του να έχει προϋπολογισμό 1.950.000 ευρώ, κονδύλια τα οποία διασφαλίστηκαν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος της ενεργειακής αναβάθμισης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση των εκλυόμενων ρύπων. Μετά τις εργασίες που θα γίνουν το κτήριο θα ανήκει στην ενεργειακή κλάση Α, λειτουργώντας υπό πλήρεις συνθήκες θερμικής και οπτικής άνεσης, αλλά και υγιεινής για τους χρήστες του, σε αντίθεση με την υφιστάμενη κατάσταση, όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση.