Skip to main content

Ενημερωτική Εκδήλωση του ΕΒΕΘ για το νέο καθεστώς προστασίας δεδομένων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ.

«Νέο καθεστώς προστασίας δεδομένων-GDPR – Τρόποι για την καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα», είναι το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη). Στη διάρκειά της θα παρουσιασθεί το πολύ επίκαιρο θέμα που αφορά στο νέο καθεστώς προστασίας δεδομένων «General Data Protection Regulation», το οποίο θα εφαρμοστεί από το Μάιο του 2018. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν, από τους ιδιαίτερα αξιόλογους εισηγητές, αναλυτική ενημέρωση για μια σειρά σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων της ΕΕ και για τους τρόπους προσαρμογής των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, θα εφαρμοστεί άμεσα, σε όλους τους οργανισμούς και επιχειρήσεις των κρατών μελών από τις 25/5/2018 και θα επιφέρει πλήθος αλλαγών που θα επηρεάσουν κάθε οργανισμό και εταιρία στην Ευρώπη.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, η συμμετοχή στην οποία είναι δωρεάν, θα πρέπει να συμπληρώσουν την on-line δήλωση συμμετοχής, μέχρι την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική ενημέρωση μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ στο τηλ. 2310-370132, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, (www.ebeth.gr) θα το βρείτε σε ομότιτλη καταχώριση πατώντας εδώ.