Skip to main content

Ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας από την Τράπεζα Πειραιώς

Μέσω της λειτουργίας του Green Banking και της ανάπτυξης εξιδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Tη σταθερή προσήλωση στην ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας επιβεβαιώνει η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της λειτουργίας του Green Banking και της ανάπτυξης εξιδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Η ενεργός συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον Ι» εντάσσεται στη στρατηγική της Τράπεζας να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους ενώ με τον ίδιο δυναμικό τρόπο συμμετέχει και στο «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον ΙΙ», αξιοποιώντας προς όφελος των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, την εμπειρία, την τεχνολογική υπεροχή και την τεχνογνωσία που διαθέτει σε αντίστοιχες δράσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς λειτουργεί από το 2009 έναν αυτόνομο επιχειρησιακό πυλώνα, το Green Banking, ενσωματώνοντας σε αυτό κάθε άριστη πρακτική σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, έχει αναπτύξει τεχνικές, χρηματοοικονομική τεχνογνωσία και εξειδικευμένα προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες, οι οποίες σε συνδυασμό με την ολιστική και πελατοκεντρική αντίληψη, φιλοδοξούν να καλύψουν ουσιαστικά και ανταγωνιστικά κάθε σχετική ανάγκη.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στο πρώτο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον Ι», το οποίο είχε ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών με τελικό αποτέλεσμα τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση κόστους στη διαβίωση των νοικοκυριών.

Με την ίδια θέρμη η Τράπεζα συμμετέχει και στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» και με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να συμβάλλει στην βελτίωση των κύριων κατοικιών και της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και να υποστηρίξει ενεργά την αναθέρμανση της εγχώριας οικονομίας μέσω των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές επιχειρήσεις με δραστηριότητα που σχετίζεται με επιλέξιμες εργασίες του προγράμματος, μπορούν να απευθυνθούν στην Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να αιτηθούν χρηματοδότηση για τα κεφάλαια που χρειάζονται ώστε να εκτελέσουν τις αυξημένες παραγγελίες που θα προκύψουν μέσω του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Καινοτομία του νέου προγράμματος αποτελεί η δυνατότητα που έχουν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών να συνδυάσουν επιχορήγηση, δανεισμό ή/και ίδια κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν το κόστος των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε Φυσικά Πρόσωπα/Ιδιώτες που είναι επιλέξιμα βάσει των εισοδηματικών τους κριτηρίων (ατομικό εισόδημα έως € 40.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως € 50.000) για κύριες κατοικίες που υφίστανται νόμιμα, δεν έχουν κριθεί κατεδαφιστέες και έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, μπορεί να φθάσει έως και τις €25.000. Οι επισκευαστικές εργασίες που καλύπτονται από το πρόγραμμα αφορούν κυρίως σε αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης/ψύξης και εγκατάσταση συστημάτων παροχής ζεστού νερού.

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» χορηγεί στους δικαιούχους κίνητρα με τη μορφή επιχορήγησης και δανείου με επιδότηση επιτοκίου. Το ύψος της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει έως και το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού ενώ τα κόστη συμβούλου, ενεργειακών επιθεωρήσεων και επιπλέον μελετών που ενδέχεται να χρειαστούν, ενισχύονται με 100% επιδότηση από το πρόγραμμα πέραν του επιλέξιμου προϋπολογισμού.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά και λήψης δανείων καταχωρούνται ηλεκτρονικά, μέσω ενιαίου πληροφοριακού συστήματος στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του προγράμματος https://exoikonomisi.ypen.gr

Με το διπλό στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων αλλά και να παράσχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία συνεργασίας και εξυπηρέτηση, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στους υφιστάμενους και νέους πελάτες της, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Δώρο 10.000 yellows με την εκταμίευση του δανείου του εφόσον ο πελάτης είναι εγγεγραμμένο μέλος του προγράμματος επιβράβευσης yellows.
  • Κάλυψη πρόσθετων «πράσινων» δαπανών που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα (π.χ. αγορά οικοσκευών υψηλής ενεργειακής κλάσης) ή υπερβαίνουν τον επιλέξιμο προϋπολογισμό, με τη χορήγηση χαμηλότοκου green καταναλωτικού ή επισκευαστικού δανείου με ευνοϊκούς όρους. Επιπλέον, αν ο πελάτης επιθυμεί να πραγματοποιήσει επιπλέον εργασίες (π.χ. αλλαγή κάγκελων, ανακαίνιση μπάνιου), δίνεται η δυνατότητα χορήγησης επιπλέον ρευστότητας για εργασίες ανακαίνισης.
  • Άμεση υποστήριξη σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων/ επίλυση αποριών και συνεχή καθοδήγηση, μέσω όλων των Καταστημάτων του Δικτύου της, στην ιστοσελίδα www.piraeusbank.gr/exoikonomisi, αλλά και της υπηρεσίας Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Τράπεζας