Skip to main content

Ένοχο έκρινε η εισαγγελία τον Θεοφίλου για ληστεία και ανθρωποκτονία

Η εισαγγελέας έκρινε ότι ο Τάσος Θεοφίλου ανήκε στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και προχώρησε με συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας.

Ένοχο έκρινε τον Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για τη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Πάρο, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας οδηγός ταξί, η εισαγγελία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να τον κηρύξει ένοχο για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστείας, κατασκευής - προμήθειας - κατοχής εκρητκικών υλών και της διακεκριμένης κατοχή όπλων.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, ο Τάσος Θεοφίλου ανήκε στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και προχώρησε με συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας.

«Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα από τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικηματα, είμαι αναρχικός» δήλωσε ο κατηγορούμενος στην απολογία του.

Η δίκη διεξάγεται ξανά έπειτα από την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.