Skip to main content

Ένοπλοι Μεξικανοί απήγαγαν από τρένο παράνομους μετανάστες

Περίπου εκατό παράνομοι κεντροαμερικανοί μετανάστες απήχθησαν την Τρίτη κατά την επίθεση μιας ομάδας ένοπλων Μεξικανών στο τρένο που τους μετέφερε στο νότιο τμήμα του Μεξικού.
Περίπου εκατό παράνομοι κεντροαμερικανοί μετανάστες απήχθησαν σήμερα κατά την επίθεση μιας ομάδας ένοπλων Μεξικανών στο τρένο που τους μετέφερε στο νότιο τμήμα του Μεξικού, ανακοινώθηκε από τον καθολικό ιερέα-διευθυντή ενός καταυλισμού και αυτόπτες μάρτυρες.

«Με βάση πληροφορίες που έχουμε από αυτόπτες μάρτυρες περίπου 300 μετανάστες βρίσκονταν στο τρένο. Αρχικώς Μεξικανοί αστυνομικοί που τους εντόπισαν συνέλαβαν 80 εξ αυτών ενώ ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα επίθεση ένοπλων Μεξικανών οι οποίοι απήγαγαν πολλούς εξ αυτών. Η πλειοψηφία των παρανόμων προέρχονταν από την Ονδούρα», όπως ανέφερε ο πατήρ Χέιμαν Βάσκες διευθυντής του καταυλισμού.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Σαλβαδόρ ανακοίνωσε αργά σήμερα ότι περίπου 50 μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων απήχθησαν στο κρατίδιο Οαxάκα στο νότιο Μεξικό από άγνωστους ένοπλους που παρεμπόδισαν το τρένο να προχωρήσει τοποθετώντας πέτρες στις ράγες.

Η μεξικανική κυβέρνηση δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει τίποτε σχετικά με την μαζική απαγωγή.