Skip to main content

Ένωση Κεντρώων: Άκαρπη η συνάντηση Τσίπρα με Τραμπ

Κακώς επίσης ο κύριος Μητσοτάκης έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση στην παραχώρηση βάσεων και στρατιωτικών διευκολύνσεων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Άκαρπη χαρακτηρίζει τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, η Ένωση Κεντρώων, ενώ αφήνει αιχμές και για τη δέσμευση του πρωθυπουργού για τη βάση της Σούδας.

«Είχαμε προβλέψει, ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ θα αποβεί άκαρπη και έγινε με αίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού σε μία εποχή που το κοινωνικό του προφίλ βρίσκεται στο ναδίρ, με σκοπό την ενίσχυση του εντός Ελλάδος. Αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα γιατί τίποτα δεν παίρνεις και γεννούν υποχρεώσεις και δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Η Αμερική βρίσκεται σε μια δύσκολη θέση και ψάχνει για πιόνια και φοβούμαστε στην Ένωση Κεντρώων, μήπως εκτός από αυτά που θα ανακοινωθούν επισήμως, υπάρξουν και συμφωνίες χωρίς το φώς της δημοσιότητας που θα αποτελέσουν τον μεγάλο κίνδυνο για την Ελλάδα», προσθέτει, καταλήγοντας πως «κακώς επίσης ο κύριος Μητσοτάκης έσπευσε να στηρίξει την κυβέρνηση στην παραχώρηση βάσεων και στρατιωτικών διευκολύνσεων».