Skip to main content

Ένταση και ξύλο στο Αριστοτέλειο για την «Ώρα του διαβόλου» (φωτο+vid)

Ένταση και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν το θέατρο - Υπήρξαν και τρεις προσαγωγές

Εκ νέου ένταση σημειώθηκε και σήμερα, για δεύτερη συνεχή μέρα, έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειο» ανάμεσα σε συγκεντρωμένους που αντιδρούν στο περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης «Η ώρα του Διαβόλου» και στα ΜΑΤ.

Ένταση και συγκρούσεις με διμοιρίες των ΜΑΤ υπήρξαν όταν οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός πια «πατέρας Κλεομένης», επιχείρησαν να προσεγγίσουν το θέατρο. Μάλιστα, υπήρξαν και τρεις προσαγωγές.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φορούν κράνη, αρκετοί κρατούν ελληνικές σημαίες, αποδοκιμάζουν έντονα τους συντελεστές της παράστασης και φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία».

Σημειώνεται ότι οι συντελεστές και οι θεατές του έργου έχουν προσέλθει χωρίς κάποιο πρόβλημα στο θέατρο και η παράσταση θα διεξαχθεί κανονικά, όπως συνέβη και χθες.

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση ήταν στις 20:30 έξω από το θέατρο Αριστοτέλειο από εθνικιστικές οργανώσεις, όπως η Πατριωτική Ένωση Πολιτών Ωραιοκάστρου, ο Ιερός Λόχος και οι Φίλοι της Μονής Εσφιγμένου.

Το ίδιο κλίμα επικράτησε και χθες όταν οι διαμαρτυρόμενοι, επιχείρησαν να μπουν μέσα στο θέατρο και να διακόψουν την παράσταση,  αλλά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας (δείτε εδώ).