Skip to main content

Ένταση για τους διαγωνισμούς καθαριότητας - Διακοπή στο δημ. συμβούλιο

Πες για το θέμα της παραπομπής και άσε τον Θερμαϊκό, είπε ο κ. Καλαφάτης προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης - Αντιδράσεις από Γούλα και Παππά

Στη διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προχώρησε η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα, μετά την προτροπή του επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρου Καλαφάτη προς τον δήμαρχο να απαντήσει για το θέμα των διαγωνισμών στην Καθαριότητα.

«Πες για το θέμα της παραπομπής και άσε τον Θερμαϊκό», είπε ο κ. Καλαφάτης, ενώ στο βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

«Κύριε Καλαφάτη στη Βουλή έτσι μιλάτε;» ρώτησε η κ. Γούλα.

«Ό,τι και να κάνετε, το έχετε χαμένο», σχολίασε ο κ. Καλαφάτης.

«Τι έχω χαμένο κ. Καλαφάτη», ρώτησε η κ. Γούλα, για να απαντήσει ο επικεφαλής των Εντάξει ότι η διοίκηση «έχει χαμένο το παιχνίδι».

Στη συζήτηση παρενέβη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς, ο οποίος σχολίασε τη στάση του κ. Καλαφάτη. «Είναι δυνατόν να πείτε σε έναν δήμαρχο πώς θα μιλήσει; Είναι ντροπή σας», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο εκείνο η κ. Γούλα διέκοψε τη συνεδρίαση, μέχρι, όπως είπε, να επανέλθει στην τάξη ο κ. Καλαφάτης.

Λίγο μετά από την επανέναρξη της συνεδρίασης ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον επικεφαλής των Εντάξει, σημειώνοντας πως «δεν δέχεται μαθήματα από τον κ. Καλαφάτη». «Θα σας παρακαλέσω να αναθεωρήσετε ότι μας κάνετε μαθήματα συμπεριφοράς», τόνισε.

Νωρίτερα, αντιπαράθεση είχε σημειωθεί μεταξύ της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του επικεφαλής των «Εντάξει».