Skip to main content

Ένταση σε συγκέντρωση ατόμων με αναπηρία στο υπουργείο Υγείας

Ζητούν να δοθούν χρηματα στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να τους εξοφλήσουν για τα χρήματα που έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες για τις θεραπείες τους.

Ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων παιδιών με αναπηρία στο υπουργείο Υγείας.

Στην διάρκεια της κινητοποίησης, κατέβηκαν τα ρολά της εισόδου του Υπουργείου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι τα έσπασαν και στη συνέχεια εισήλθαν στην είσοδο του υπουργείου, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη και απαιτώντας να συναντηθεί άμεσα αντιπροσωπεία τους με την ηγεσία του Υπουργείου.

Στον χώρο του υπουργείου δεν βρισκόταν ούτε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ούτε ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να δοθούν χρηματα στον ΕΟΠΥΥ, ώστε να τους εξοφλήσουν για τα χρήματα που έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες για τις θεραπείες τους.

Νέα Δημοκρατία: Ντροπή για τα επεισόδια

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή όσα έγιναν έξω από το υπουργείο Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό για την Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.
 
Η "ευαισθησία" της δήθεν αριστερής Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κυβερνητικού του "συνεταίρου" αποκαλύφθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Υπουργείο Υγείας.
 
Η αιτία ήταν η συγκέντρωση γονέων που ζητούσαν να δοθούν τα οφειλόμενα χρήματα από τον ΕΟΠΠΥ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι θεραπείες των πασχόντων παιδιών τους.
 
Λεπτομέρεια: Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απουσίαζε. Μία λέξη μόνο τους αξίζει: Ντροπή ...».