Skip to main content

Ένταση στη διαμαρτυρία της ΛΑΕ κατά της επίσκεψης Μακρόν

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, προσπάθησαν να κατευθυνθούν μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς τον λόφο της Πνύκας.

'Ενταση προκλήθηκε απόψε, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της Λαϊκής Ενότητας για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Μέλη της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, προσπάθησαν να κατευθυνθούν μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου προς τον λόφο της Πνύκας. Τότε αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα μέλη της ΛΑΕ, ενώ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει δύο πανό, που έγραφαν στα ελληνικά και στα γαλλικά «Μακρόν - Τσίπρα η Ελλάδα δεν πωλείται. Οι εργαζόμενοι δεν είναι σκλάβοι».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε:"Η απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων θυμίζει σκοτεινές εποχές στη χώρα. Εμείς δεν πειθαρχούμε σε τέτοιες απαγορεύσεις που πνίγουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού, που έχουν κατακτηθεί με θυσίες, αγώνες και αίμα. Η παρουσία μας εδώ είναι μια μεγάλη διαμαρτυρία απέναντι σε έναν Πρόεδρο που έρχεται ως "ατζέντης" για να εξαγοράσει ό,τι βρει, ενώ έχει απέναντί του μια δουλοπρεπή κυβέρνηση που ξεπουλάει την Ελλάδα. Μακρόν και Τσίπρας υλοποιούν δουλεμπορικές εργασιακές σχέσεις στις χώρες τους".