Skip to main content

Ενταξη Δ. Λαγκαδά στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων ζητά ο Καραγιάννης

Στον δήμο Λαγκαδά, τον μεγαλύτερο σε έκταση χερσαίο δήμο της χώρας λειτουργούν σήμερα είκοσι συνολικά δημοτικά σχολεία με 2.579 μαθητές.

Την ένταξη του Δήμου Λαγκαδά στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων για 30.000 μαθητές δημοτικών σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητά με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, στον δήμο Λαγκαδά, τον μεγαλύτερο σε έκταση χερσαίο δήμο της χώρας λειτουργούν σήμερα είκοσι συνολικά δημοτικά σχολεία με 2.579 μαθητές.

Επίσης, τονίζεται ότι «στην μεγαλύτερη έκτασή του, ο δήμος είναι ορεινός με τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις και δυσπρόσιτες περιοχές, γεγονός που αναγκάζει πολλούς από τους μαθητές να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις για να φοιτήσουν στα σχολεία τους.

»Το ποσοστό ανεργίας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες των Δημοτών μας είναι τεράστιο και αυξάνεται συνεχώς. Οι βιοτεχνίες και οι βιομηχανίες που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή μας έχουν στην πλειοψηφία τους κλείσει μέσα στα τελευταία χρόνια της κρίσης. Η οικονομία του Δήμου Λαγκαδά είναι κυρίως αγροτική, ενώ δεν υπάρχουν παραθαλάσσιοι ή τουριστικοί οικισμοί.

»Με το κριτήριο του αυξημένου ποσοστού ανεργίας, ο Δήμος μας συμπεριλήφθηκε στους πρώτους 51 Δήμους της χώρας που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ (α και β φάση) ως θύλακες υψηλής ανεργίας.

Για όλους τους λόγους και με δεδομένο ότι η περιοχή παρουσιάζει τα ίδια ή και πιο επιβαρυμένα κοινωνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τους επτά Δήμους που επέλεξε η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα, ο δήμος Λαγκαδά ζητά την ένταξη και των δημοτικών σχολείων στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων».

Το θέμα θα συζητηθεί εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο.