Skip to main content

Εντείνεται το πρόβλημα με τα σκουπίδια στη Σαμοθράκη

Σαράντα πέντε μέρες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που σταμάτησε να λειτουργεί ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) των Θερμών στη Σαμοθράκη, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να «πνίγουν»τ
Σαράντα πέντε μέρες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που σταμάτησε να λειτουργεί ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) των Θερμών στη Σαμοθράκη, μετά από προσφυγή κατοίκων της περιοχής στη δικαιοσύνη.

Τα σκουπίδια εξακολουθούν να συσσωρεύονται έξω από τους οικισμούς, ενώ το πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης απέρριψε την αίτηση του δήμου για παράταση χρήσης του ΧΑΔΑ.

Μετά από την εξέλιξη αυτή αποκλείεται το ενδεχόμενο χρήσης του ΧΑΔΑ για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να κατασκευαστεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Η ολοκλήρωση του ΣΜΑ υπολογίζεται σε δύο με τρεις μήνες, ενώ από εκεί τα σκουπίδια θα μεταφέρονται στην Αλεξανδρούπολη.

Επιδίωξη του δήμου είναι η επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων με την κατασκευή ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) στην περιοχή Στυβερού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Γιάννη Πετρούδα, ο δήμος εξετάζει πλέον νέα ενδεχόμενα τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι του διαλόγου με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ