Skip to main content

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Λάρισα

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας Πανελλαδική Σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων.

Σε δρόμους του νομού Λάρισας θα κάνουν την εμφάνιση τους εντός της εβδομάδας τα τρακτέρ, καθώς η Ενωτική Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις που πραγματοποεί εδώ και ένα μήνα σε όλο τον νομό.

Την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας Πανελλαδική Σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων όπου θα αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των κινητοποιήσεων. Παράλληλα, οι αγρότες ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να του θέσουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα αιτήματά τους.

Κλείνοντας τον κύκλο των επαρχιακών συλλαλητηρίων στον νομό, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμη συλαλλητήριο στα Φάρσαλα και όπως έχει αποφασιστεί στη διάρκεια της πανθεσσαλικής σύσκεψης Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Παλαμά, μετά την ολοκλήρωση του, τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα Φάρσαλα «στήνοντας μπλόκο ενάντια στον προϋπολογισμό που θα συζητιέται στη Βουλή».

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου που ξεκινάει η συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο Πλατυκάμπου-Αγιάς στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Επίσης, τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται επαρχιακές συσκέψεις ώστε να στηθούν μπλόκα και σε άλλα σημεία του νομού αλλά και να υπάρχει μαζική έξοδος τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.