Skip to main content

Εντυπωσίασαν οι γιορτές αθλητισμού στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Ο θεσμός των ΚΔΑΠ στον δήμο αριθμεί 140 αθλητικά και 165 πολιτιστικά τμήματα για παιδιά, όπως επίσης και 100 αθλητικά τμήματα ενηλίκων.

Σε κλίμα διάχυτης χαράς, που απόλαυσαν εκατοντάδες παιδιά και γονείς, ολοκληρώθηκαν οι γιορτές του αθλητισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, που σήμαναν και τη λήξη των προγραμμάτων των αθλητικών τμημάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ενηλίκων για το έτος 2017-2018, τον πρώτο δήμο σε αριθμό ΚΔΑΠ και ωφελούμενων πανελλαδικώς.

Να σημειωθεί ότι ο θεσμός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες αριθμεί 140 αθλητικά και 165 πολιτιστικά τμήματα για παιδιά, όπως επίσης και 100 αθλητικά τμήματα ενηλίκων, δίνοντας την ευκαιρία σε συνολικά 5.340 παιδιά, νέους και ενήλικες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον αθλητισμό, τον μοντέρνο χορό και τον πολιτισμό. Μεταξύ όλων αυτών και τα άτομα με αναπηρία που απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες στη δημιουργική έκφραση των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους και στη ψυχαγωγία, μικρή γεύση των οποίων χειροκροτήθηκε θερμά στις γιορτές του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων ενόψει του καλοκαιριού, που πραγματοποιήθηκαν στις Δ.Ε. Συκεών, Πεύκων και Νεάπολης, τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών παρουσίασαν χορευτικά και αθλητικά προγράμματα, στα οποία δούλεψαν μαζί με τους εκπαιδευτές και τους γυμναστές τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών, που κατέκλυσαν τους αντίστοιχους χώρους. Όλοι έσπευσαν να θαυμάσουν στις αντίστοιχες επιδείξεις τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα των ΚΔΑΠ κατά τη διάρκεια του έτους, ενθουσιαζόμενοι από τους άψογους σχηματισμούς των παιδιών, το κέφι και το ρυθμό.



«Συνεχίζουμε δυναμικά…»

Μπροστά σ’ αυτήν την εικόνα της πλήρους αποδοχής του θεσμού των ΚΔΑΠ, και διαπιστώνοντας το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δωρεάν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών δεν μπορούσε κατά τους χαιρετισμούς του παρά να δεσμευτεί για «συνέχιση του αγώνα ώστε να ενισχυθούν και να διευρυνθούν δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας να ασχοληθούν δωρεάν με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

«Η εμπιστοσύνη των γονιών που αγκάλιασαν τα τμήματα και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους άξιους συνεργάτες μας αποτελεί ‘‘βάρος ευθύνης’ για τη δημοτική αρχή και ισχυρότατος λόγος ώστε ο δήμος μας να αγωνίζεται με κάθε τρόπο και μέσο, με το ίδιο σθένος και πάθος, ώστε να  ξεπερνά όσες δυσκολίες παρουσιάζονται και να υπερπηδούμε όσα εμπόδια που κάποιοι επιχειρούν να μας δημιουργούν», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας και μια σύντομη αναφορά στον θεσμό των ΚΔΑΠ». «Ξεκινήσαμε τον αγώνα για αυτόν τον θεσμό για τους δημότες μας, τα παιδιά μας αλλά και τους γονείς τους, πριν από 15 χρόνια. Είμαστε περήφανοι γιατί τον ξεκινήσαμε πρώτοι και επεκτάθηκε στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα. Τα αξιοθαύμαστα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα από τα παιδιά μας και τους ενήλικες συμμετέχοντες οφείλονται στους ικανούς και άξιους συνεργάτες που έχουμε κάθε χρόνο την τύχη να έχουμε στη διάθεσή μας», υπογράμμισε, με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δημήτρη Απατσίδη να εξαίρει το επίπεδο των συνεργατών που ο δήμος έχει κάθε χρόνο στη διάθεσή του.



«Ενισχύουμε αξίες και ιδανικά όπως η συλλογικότητα, η συνέπεια, η προσπάθεια, η επιμονή», ανέφερε μεταξύ άλλων στα μηνύματά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης διαβεβαιώνοντας γονείς και παιδιά ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα και την προσπάθεια για να μη λείπει τίποτα από τα παιδιά μας», καλώντας τους ταυτόχρονα να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία και δυνατότητα που παρέχει ο δήμος μέσα από τα διάφορα προγράμματα, όπως –εκτός των άλλων- είναι το πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα» και τα θερινά τμήματα ΚΔΑΠ.