Skip to main content

Έντονη ανησυχία επιχειρήσεων πλεκτικής για τα αγροτικά μπλόκα

Την εντονότατη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο των συνόρων και των οδικών αξόνων από τους αγρότες εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) με επείγουσα επιστολή τ

Την εντονότατη ανησυχία και διαμαρτυρία του για το κλείσιμο των συνόρων και των οδικών αξόνων από τους αγρότες εκφράζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ)  με επείγουσα επιστολή του προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  κα Κ. Μπατζελή, την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ειδικότερα το κείμενο της επιστολής αναφέρει: 


«Με ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία, παρακολουθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, τις εξελίξεις από το κλείσιμο των οδικών αξόνων και των συνοριακών σταθμών από τους αγρότες.


Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου η διεθνής οικονομική ύφεση έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις επιχειρήσεις του κλάδου ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, με μείωση των πωλήσεων και έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών επιδεινώνουν αφάνταστα την προσπάθεια επιβίωσης των επιχειρήσεων και αποτελούν ένα νέο πλήγμα στην ήδη ευάλωτη ανταγωνιστικότητά τους.


Ο κλάδος ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εξαγωγικόύς κλάδους της χώρας μας. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην επίλυση αυτού του σοβαρότατου προβλήματος, θα οδηγήσει σε αδυναμία εκτέλεσης παραγγελιών και σε ακυρώσεις αυτών, με τραγικές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις και τις εξαγωγές.

Παρακαλούμε θερμά όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα με την απελευθέρωση των οδικών αξόνων και των τελωνείων προτού οι συνέπειες γίνουν αξεπέραστες για τον κλάδο μας».