Skip to main content

Έντονη αντιπαράθεση Χριστοφιλοπούλου - Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή

Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες Φωτίου για διασπάθιση των κονδυλίων του προγράμματος ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση είχαν η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλοu, οι αναφορές της οποίας προκάλεσαν την αντίδραση και της προεδρεύουσας του Σώματος Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες της κ. Φωτίου για διασπάθιση των κονδυλίων του προγράμματος ΕΣΠΑ για τις κοινωνικές δομές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν είχαν κάνει κανέναν σχεδιασμό για το πρόγραμμα 2014 - 2020.

Έντονα αντέδρασε η κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία μαζί με τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη είχαν καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τη δομή και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ασκήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, μίλησε για απόλυτη διαφάνεια σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων και επιτέθηκε στη κ. Φωτίου, κατηγορώντας την ότι λέει ψέματα και λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει κάνει το υπουργείο.

«Υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να ωφεληθούν από τις κοινωνικές δομές από τα ΕΣΠΑ. Κάντε κάτι, δεν μπορεί η κυβέρνησή σας να λιάζεται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοφιλοπούλου, προκαλώντας την έκρηξη της προεδρεύουσας.

«Πηγαίνετε εσείς να λιαστείτε. Το επίπεδά σας με αυτά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε έφτασε στο μηδέν. Και του κόμματός σας έφτασε σε ποταπά επίπεδα, μαζί με τα μέσα ενημέρωσης, όπως χειρίζονται το προσφυγικό», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου, προκαλώντας νέα, έντονη διαμαρτυρία από την κ. Χριστοφιλοπούλου, με αποτέλεσμα η κ. Φωτίου να μην θελήσει να ολοκληρώσει την απάντησή της.

«Συνεχίζετε διότι νομίζετε ότι επηρεάζετε την κοινωνία. Δεν την επηρεάζετε όμως. Τελειώνετε, φύγετε έξω, αφού δεν μπορείτε να ακούσετε τις απαντήσεις», σχολίασε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί κατά του κόμματός του από την κ. Χριστοδουλοπούλου, επικρίνοντας τον τρόπο που παρενέβη από την έδρα του Σώματος.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαγραφούν. Όμως δεν μπορεί από τη μια να λέμε για εθνική θέση στο προσφυγικό και από την άλλη τα μέλη του κόμματός σας στα μέσα ενημέρωσης να ακυρώνουν αυτές τις πολιτικές», αντέτεινε η προεδρεύουσα.

«Πολλές φορές γίνεται και άδικη κριτική. Όχι όμως από την έδρα κ. πρόεδρε...», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Προκλήθηκα, προς Θεού δεν είναι αυτό το πνεύμα μου. Χρειάστηκε να παρέμβω για να δικαιολογήσω τη θέση μου...», απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου και το επεισόδιο έληξε εκεί.