Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
x

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 83Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κοέν, τόνισε ότι στην 83η Διεθνή Έκθεση θα λάβουν μέρος οι μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για συμμετοχή στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στην οποία θα λάβουν μέρος οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπως επισήμανε σήμερα ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τζόναθαν Κοέν (Jonathan Cohen). 

Στη διάρκεια επίσκεψής του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Περίπτερο 13, που θα φιλοξενήσει την αμερικανική συμμετοχή, ο Αμερικανός αξιωματούχος, που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ΗΠΑ ώς τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ ώς "την πιο σημαντική στιγμή του 2018 για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις".

Ο κ. Κοέν, που συνοδευόταν από την Αμερικανίδα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Ρεμπέκα Φόνγκ (Rebecca Fong), συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo AE, Tάσο Τζήκα, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι φέτος τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ αποτελεί επιτυχία.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζήκας παρουσίασε τις προοπτικές συνεργασιών μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων, με έμφαση στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Παράλληλα, επισήμανε πως η έλευση στη ΔΕΘ μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες είναι πρωτοπόρες διεθνώς, δίνει στη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα  να προβάλλει την εικόνα της στην ευρύτερη περιοχή ως κόμβος υψηλής τεχνολογίας.

Η κ. Φονγκ, τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο υψηλό επίπεδο της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί με τη ΔΕΘ-Helexpo, προκειμένου να είναι άρτια η αμερικανική συμμετοχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ