Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
x

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΦΩΤΟ+VID)

Kατά μήκος του καταστρώματος έχουν εντοπισθεί σχεδόν δύο τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, συσκευασμένοι σε πακέτα με τη μορφή πάστας σοκολάτας.

Πολύ μεγάλη ποσότητα κάνναβης εντοπίστηκε σε σκάφος το οποίο από χθες βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ειδική μονάδα του Λιμενικού, 40 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας θεωρούμενο αρχικά ως ύποπτο μεταφοράς φορτίου εκρηκτικών και πυρομαχικών.

Πρόκειται για ρυμουλκό που ξεκίνησε από την Κύπρο ακολουθώντας το δρομολόγιο για λιμάνι της Ισπανίας. Τα ξημερώματα, μετά και από εντολή που έλαβαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού και πληροφορίες ότι τελικά το πλοίο μεταφέρει ναρκωτικά, ξεκίνησε η επιχείρηση καταδίωξης του ρυμουλκού -υπό την εποπτεία και συμμετοχή του Περιφερειακού Διοικητή Λιμενικού Κρήτης, κ. Αλεξανδράκη- το οποίο αφού ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς και πραγματοποιήθηκε νηοψία, οδηγήθηκε σε όρμο της Ιεράπετρας.Μάλιστα, μονάδες του λιμενικού από Κάρπαθο και Κρήτη ξεκίνησαν τις έρευνες και με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου οδηγήθηκαν στον εντοπισμό μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.Μέχρι αυτή την ώρα, κατά μήκος του καταστρώματος και σε ειδικές κρύπτες έχουν εντοπισθεί σχεδόν δύο τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, συσκευασμένοι σε πακέτα με τη μορφή πάστας «σοκολάτας». Οι έρευνες εντός του πλοίου συνεχίζονται και κάθε πακέτο που εντοπίζεται αφού ανιχνευτεί το περιεχόμενό του ζυγίζεται ώστε να υπάρξει πλήρης καταγραφή του παράνομου φορτίου των ναρκωτικών.Σημειώνεται ότι άνδρες του πληρώματος βρίσκονται στο Λιμεναρχείο μετά και τη σύλληψή τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το Radiolasithi.gr:

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ