Skip to main content

Aρχίζει η καταβολή του επιδόματος στους πλημμυροπαθείς

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσθετης αποζημίωσης των νοικοκυριών θα ακολουθήσει η διαδικασία για την πρόσθετη αποζημίωση των επιχειρήσεων.

Εντός δύο ημερών προβλέπεται να αρχίσει η καταβολή του έκτακτου επιδόματος στα πλημμυροπαθή νοικοκυριά της δυτικής Αττικής, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσθετης αποζημίωσης των νοικοκυριών θα ακολουθήσει η διαδικασία για την πρόσθετη αποζημίωση των επιχειρήσεων.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «έχουν ήδη ολοκληρωθεί με τη συνδρομή του Υπουργείου Υποδομών σε ελάχιστο χρόνο όλες οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών». Επιπλέον, σημείωσε ότι την Τρίτη εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή του επιδόματος των 5000 ευρώ στα νοικοκυριά και των 8000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Και, σήμερα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών έχουν ξεκινήσει να δέχονται τις αιτήσεις των πληγέντων στο Δημαρχείο της Μάνδρας και στο ΚΕΠ της Νέας Περάμου.

Επίσης σε ό,τι αφορά το συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής, σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία την περασμένη Παρασκευή να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρωτοβουλία εκπόνησης πενταετούς σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στήριξης από την Επιτροπή.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζανακόπουλος, το σχέδιο αυτό αλλά και μια συνολική δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της περιοχής θα συζητηθούν αναλυτικά με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε έκτακτο αναπτυξιακό συνέδριο που θα διοργανώσει η κυβέρνηση στην Ελευσίνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου.