Skip to main content

Εντυπωσιακή αύξηση επισκεπτών σε Infacoma και EnergyTech

Μεγάλη αύξηση της συνολικής επισκεψιμότητας κατά 29%, σε σύγκριση με την περσινή διοργάνωση, καταγράφουν από την πρώτη ημέρα οι εκθέσεις Infacoma και EnergyTech.

 

Μεγάλη αύξηση της συνολικής επισκεψιμότητας κατά 29%, σε σύγκριση με την περσινή διοργάνωση, καταγράφουν από την πρώτη ημέρα πραγματοποίησης τους οι εκθέσεις Infacomaκαι EnergyTech, οι οποίες λαμβάνουν χώρα από τις 16-19 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Ειδικότερα, εντυπωσιακή είναι η διεύρυνση των επισκεπτών στην EnergyTech, η οποία ποσοστιαία φτάνει το 63%, ενώ και στην Infacoma η άνοδος προσεγγίζει το 17%. 
 
Τις «πύλες» των δύο εκθέσεων έχουν περάσει ήδη εμπορικοί επισκέπτες από την Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρο, Δανία, ΠΓΔΜ, Γερμανία, Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο και Ελβετία.
 
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένεται να κορυφωθεί η προσέλευση στις δύο εκθέσεις, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον για οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και για όλες τις νέες τεχνολογίες θέρμανσης-ψύξης, επιδεικνύουν οι απλοί επισκέπτες.    
 
Το 45% των εκθετών στην EnergyTech παρουσιάζουν φωτοβολταϊκά συστήματα για οικιακή και επαγγελματική χρήση, ενώ το υπόλοιπο 55% κάθε είδους τεχνολογία θέρμανσης-ψύξης (συστήματα καύσης pellet, τζάκια, σόμπες κα). 
 
Ακόμη υφίστανται εταιρίες με συστήματα θέρμανσης, που κάνουν χρήση βιομάζας, λέβητες ιόντων κτλ, τα οποία ενσωματώνουν καινοτόμες λύσεις με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, σε συνδυασμό με την υψηλότερη δυνατή απόδοση.
 
Αναφορικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις, ξεχωρίζει η σημερινή εκδήλωση (με έναρξη στις 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο, «Ι. Βελλίδης) με θέμα «Η ποιότητα στα κτίρια και ο ενεργειακός σχεδιασμός σε περίοδο κρίσης», που συνδιοργανώνεται από τη Helexpo, το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ, το ΤΕΕ/ΤΚΜ, το ΕΒΕΘ και το ΚΑΠΕ.
 
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων πολλοί φορείς και επιχειρήσεις παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες ή ανταλλάσσουν απόψεις και διερευνούν τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της δόμησης και της ενέργειας.
 
Μέγας Χορηγός αμφότερων των εκθέσεων είναι η εταιρία KITURAMI.