Skip to main content

Εορταστική από σήμερα η Θεσσαλονίκη-Ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με τον συμβολικό φωτισμό του χριστουγεννιάτικου δένδρου ύψους 15 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους ξεκινούν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με τον συμβολικό φωτισμό του φυσικού χριστουγεννιάτικου δένδρου ύψους 15 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους ξεκινούν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στις 20.00 το βράδυ. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, καθώς η διοίκηση του Κεντρικού Δήμου παραχώρησε στο ΕΕΘ τόσο την πλατεία Αριστοτέλους, όσο και τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου.

Δύο μεγάλα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, το ένα 15 μέτρων και το άλλο 7 μέτρων καθώς και μια μεγάλη φάτνη στήθηκαν φέτος στον άξονα της Αριστοτέλους.

Το ενδιαφέρον όλων τραβά η τσουλήθρα με συνθετικό πάγο διαστάσεων 6 χ 40μ. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν στο παγοδρόμιο διαστάσεων 30 χ 15μ, στο Carousel, στο τρενάκι καθώς και στο Bungee τραμπολίνο 6 χ 6μ.

Στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκε το σπίτι του Άη Βασίλη, όπου ο βασικός ήρωας των ημερών θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, θα φωτογραφίζεται μαζί τους και θα μοιράζει δώρα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τα άλλα τρία σπίτια δημιουργικών εργαστηρίων. Συγκεκριμένα, το σπίτι των κατασκευών και ζωγραφικής, όπου τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργούν υπέροχες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες. Θα μπορούν να παίζουν μουσικοκινητικά και να παρακολουθήσουν κουκλοθέατρο.

Το Σπίτι του Παραμυθιού όπου θα διαβάζονται χριστουγεννιάτικα παραμύθια και το Σπίτι της Γης, όπου θα παρουσιάζονται καθημερινά αφιερώματα στις 5 ηπείρους. Οι πρώτοι κάτοικοι, ήθη, έθιμα και παραδόσεις και αφιερώματα στους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και σοφούς. Επίσης, θα υπάρχει και το Σπίτι της Αγάπης, όπου εκεί θα μαζεύονται ρούχα, παιχνίδια, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα για διάφορα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, για τους προσφυγές και για όσους έχουν ανάγκη.

Ανάμεσα στο Ηλέκτρα και το Ολύμπιον θα υπάρχει το Σπιτάκι για το Ταχυδρομείο. Εκεί η γελαστή γυναίκα του Άη Βασίλη θα συλλέγει τις ευχετήριες κάρτες και θα βοηθάει τα παιδιά να γράφουν τα γράμματα στον Άη Βασίλη μαθαίνοντας τα έτσι την τέχνη της αλληλογραφίας. Επίσης, στο σημείο θα τοποθετηθούν άλλα 15 ξύλινα στολισμένα σπιτάκια.

Βόλτα με ένα οικολογικό τρένο που θα λειτουργεί με μπαταρίες και με ενέργεια από τον ήλιο θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν όσοι επισκεφτούν τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας από τις αρχές του Δεκεμβρίου. Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα τοποθετηθεί ένα καρουζέλ, άλλο ένα τρενάκι καθώς και ένα φυσικό δέντρο στολισμένο ύψους 7 μέτρων.

Σε όλη την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης θα υπάρχουν καθημερινά δράσεις δρόμου όπως διασκεδαστές, κλόουν, ζογκλέρ. Η είσοδος και η κίνηση σε όλο το θεματικό πάρκο καθώς και η χρήση όλων των εγκαταστάσεων και των δράσεων δημιουργικής απασχόλησης θα είναι ελεύθερη και δωρεάν.