Skip to main content

Έως τις 22 Απριλίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στο VentureGarden

Πρόκειται για πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών. Apευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα,

Έως τις 22 Απριλίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα προώθησης επιχειρηματικότητας VentureGarden. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών τα οποίο παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο επιχειρηματικότητας.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACT (American College of Thessaloniki) μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, και το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece στην Αθήνα με τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI). Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.venturegarden.gr έως την 22 Απριλίου 2018.

Αφού προηγηθεί ένα πρώτο στάδιο αξιολόγησης των αιτήσεων, θα επιλεγούν εκείνοι που παρακολουθήσουν τον εντατικό κύκλο μαθημάτων που αρχίζουν στις 7 Μαΐου 2018. Στη Θεσσαλονίκη τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο ACT – American College of Thessaloniki (Σεβενίδη 17, Πυλαία) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6μμ ως τις 9μμ.

Τι είναι το VentureGarden;

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, καθώς και ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα.

Στους οκτώ προηγούμενους κύκλους του προγράμματος υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.900 αιτήσεις συμμετοχής, από τις οποίες επελέγησαν οι 670 για το πρόγραμμα που υλοποιείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των οκτώ κύκλων 230 καθηγητές και μέντορες παρέδωσαν συνολικά 618 ώρες μαθημάτων προσφέροντας συμβουλευτική και ουσιαστική υποστήριξη με στόχο οι ιδέες των συμμετεχόντων να αναπτυχθούν επιχειρηματικά. Επιπλέον προσφέρθηκαν περισσότερες από 900 ώρες συμβουλευτικής καθοδήγησης.

Οι εγκεκριμένοι συμμετέχοντες στο VentureGarden θα έχουν πρόσβαση σε δράσεις δικτύωσης, όπως pitching events με επενδυτές, σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς, ενημέρωση για ευκαιρίες χρηματοδότησης, και δικτύωση με φορείς και επιχειρήσεις για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr.