Skip to main content

Επ' αόριστον Grexit και χωρίς αστερίσκους η εισήγηση στη FIFA! (φωτο)

Εισήγηση του Αυστριακού επιτρόπου Χούμπελ προς την παγκόσμια συνομοσπονδία είναι να ανασταλεί η ιδιότητα του μέλους της ΕΠΟ - Δεν εξαιρείται η Εθνική!

Η εισήγηση του επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, προς τη FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφορά ολοκληρωτικό αποκλεισμό απ’ αόριστον, χωρίς αστερίσκους, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και δίχως να εξαιρείται η Εθνική ομάδα! Αφορά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη σχέση του με τα διεθνείς διοργανώσεις.

Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το sdna.gr και αποτυπώνουν την επίσημη εισήγηση του Αυστριακού αξιωματούχου προς την παγκόσμια συνομοσπονδία να ανασταλεί η ιδιότητα του μέλους της ΕΠΟ από τη FIFA.

Στην επιστολή του Χούμπελ, μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στα περιστατικά βίας που «προβλήθηκαν διεθνώς», στα γεγονότα που σημάδεψαν το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, στη διακοπή του πρωταθλήματος στη διαγραφή του Δικεφάλου του Βορρά από την ECA, στις δικαστικές υποθέσεις που καθυστερούν, στην πεποίθηση ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και όχι στον αγωνιστικό χώρο και στις συστάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την ΕΠΟ που δεν υλοποιήθηκαν.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η εισήγηση Χούμπελ δεν θα πάει στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, κάτι που θα συνεπαγόταν άμεσες αποφάσεις με άμεση ισχύ.
 
Θα πάει στην Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί τον Μάιο ή και τον Ιούνιο, ώστε στη συνέχεια να συζητηθεί και να εγκριθεί (ή όχι) από το Συμβούλιο της FIFA.
 
Με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ΕΠΟ, η Super League και οι ΠΑΕ, θα έχουν λίγο χρόνο ώστε να διορθώσουν πράγματα, να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις, να χαμηλώσουν υποχρεωτικά τους τόνους και να προχωρήσουν ζητήματα όπως οι αλλαγές στους κανονισμούς.
 
Εάν μέχρι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις η FIFA δει ότι κάτι πάει να αλλάξει, ίσως το ελληνικό ποδόσφαιρο τη γλυτώσει με μια άλλη, σαφώς ελαφρύτερη, κύρωση.
 
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Χέρμπερτ Χούμπελ και συνακόλουθα η FIFA δεν θέτουν θέμα διοίκησης στην ΕΠΟ ούτε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση τοποθέτησης κάποιας προσωρινής διοικούσας επιτροπής. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να είναι απόλυτα δυσαρεστημένοι με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως εμπιστεύονται τη διοίκηση Βαγγέλη Γραμμένου και επιθυμούν να είναι εκείνη που θα βγάλει το σπορ στη χώρα μας από το αδιέξοδο.
 
Αυτό προς το παρόν, βέβαια, διότι αν διαπιστωθεί αδράνεια ή αναποφασιστικότητα σε μεταρρυθμίσεις και στα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, μπορεί ακόμα και αυτή η στάση της FIFA να διαφοροποιηθεί. Άλλωστε όπως αναφέρεται και στην επιστολή Χούμπελ προς την Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών, «η τρέχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή είδε το φως της δημοσιότητας: