Skip to main content

Επαφές Γέρουν Ντάισελμπλουμ από την Δευτέρα στην Αθήνα

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Eurogroup

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και άλλους αξιωματούχους.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Eurogroup στις 15.00 μ.μ..

Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Σημειώνεται ότι οι κκ. Χουλιαράκης και Ντάισελμπλουμ θα είναι στις 18.15 ομιλητές στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, του οποίου η θητεία λήγει στις αρχές Ιανουαρίου του 2018, αναμένεται να επισημάνει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα μακροοικονομικά της χώρας και να ζητήσει την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος.

Στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ο κ. Νταισελμπλουμ αναμένεται να παραπέμψει σε πρότερη απόφαση του Eurogroup ότι θα ληφθούν μέτρα, αν κριθεί απαραίτητο, προς το τέλος του προγράμματος.